Новини

Две събития в културен център BH

Сдружение „Българска история“ е общност, която вече 5 години успешно популяризира родното минало по увлекателен и достъпен начин

"Българска история"
„Българска история“ е общност, която вече 5 години успешно популяризира родното минало по увлекателен и достъпен начин. те ще гостуват на културен център BH.

Създателите на сдружение „Българска история“ ще гостуват в културен център ВН на 28 октомври.
„Българска история“ е общност, която вече 5 години успешно популяризира родното минало по увлекателен и достъпен начин чрез поддръжката на сайт, обиколки на училища с цел изнасяне на уроци по родолюбие, създаване на образователни клипове, документални поредици, късометражни филми, посветени на бележити лица и събития от родното минало, издаване на книги с историческа тематика, а от март 2016 и едноименно списание.
Създателите ще разкажат повече за създаването на проекта, какво се е случило досега и какво предстои при тях.
„Българска история“ е образователен сайт, чиято цел на пръв поглед е съвсем проста – да представи по интригуващ и достъпен начин непознатите страници от богатото ни минало като народ. Мисията им е да достигнат до всички, които проявяват интерес към науката, а с приоритет са по-младите хора, защото бъдещето на страната е в техни ръце. За да бъде едно такова бъдеще светло, то трябва да бъде изградено от образовани хора. Историята е онова, с което всеки един човек може да разшири кръгозора си от познания и да получи ценни уроци, които да приложи в настоящето.
Целта им е да да покажат на младите хора какви са били вчерашните българи и какви можем да бъдем ние днес, стига да се вгледаме в делата им. Защото според тях това е пътят към промяната. Промяна, която е нужна днес повече от всякога.
Също в петък, но от 21ч. в културния център ще гостуват изпълнителите от групата Paraplanner. Тя е създадена през декември 2014 г. Вдъхновена е от изпълнители от световната и българската сцена, творящи в сферата на джаза, соула, хип-хопа, реге, RnB музиката. Те имат зад гърба си 9 авторски песни и концертни участия в най-големите клубове в София.
Paraplanner не спира да разширява стиловите си хоризонти, експериментирайки, в търсене на индивидуално звучене. Членовете на групата са Александрина -вокал/бас китара, Яна -флейта/саксофон, Мариета-пиано и Георги-барабани.
Културен център BH на улица “Добружда” 4, датата 28 октомври, начало 21 ч.

Общо
Две културни събития в BH
Заглавие
Две културни събития в BH
Описание
Сдружение "Българска история" е общност, която вече 5 години успешно популяризира родното минало по увлекателен и достъпен начин.
Автор
Публикувано от
Здраве да е
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker