Новини

Два нови фитнес уреда завлядяват спортуващите – Slashpipe

Тези уреди ни учат как да укрепим гърба си сами

Slashpipe - цилиндрична тръба от изкуствен материал.
Slashpipe е най-новото фитнес оборудване, което завладява спортните студия и спортуващите.

Slashpipe е най-новото фитнес оборудване, което завладява спортните студия и спортуващите. Произведено е в Германия. SLASHPIPE е цилиндрична тръба от изкуствен материал, която използва „Силата на водата“, за да се създаде импулс, който може да се използва, за да е като допълнение или да балансира всяко движение или упражнение. Инерцията на движеща се вода в тръбата изисква по-голям контрол от страна на спортуващия, стабилизация и ангажиране на тялото и мускулите по време на всяко упражнение или движение, извършени в сравнение с други не-динамични упражнения.
Този уникален спортен уред предлага ниско натоварване, висока интензивност и е алтернатива на конвенционалните спортове. Когато тръбата се движи и водата в нея се движи и променя съотношението на тежеста си. Трениращият трябва да реагира настина адекватно и бързо, ако не иска да се озове на земята. Упражненията със слашпайп са един вид биофийдбек-тренировка за регулиране на собствената стойка. Движенията с уреда са динамични с пружиниращи стъпки, навеждания и допълнителни упражнения за стягане на коремните мускули.
Много хора в момента се занимават с този вид тренировка. Тя е приложима за хора от всички възрасти – от деца до много възрастни. Този инструмент е много полезен и лесен за употреба, идеален е за спорт както във фитнеса, така и във физиотерапевтичната индустрия, както като укрепващ и рехабилитационен инструмент, така и като инструмент за предотвратяване на наранявания.
Ефектът от слашпайп е, че подобрява мускулната интеракция, повишава издръжливостта и силата, подобрява стойката и усещанията на тялото, повишава концентрацията, обмяната на веществата и не на последно място регулира сърдечно-съдовата система. Упражненията с уреда могат да се правят и вкъщи.

Редондо - топка.
Още един уред, който все още не е познат много у нас – топката редондо.

Още един уред, който все още не е познат много у нас – топката редондо. Направена е от лека и фина материя. Компактна е и това я прави идеална за тренировки навсякъде. Тя също подобрява усещанията на тялото. Предлага се в три размера – 18, 22 и 26 см. И тя като слашпайп укрепва коремните мускули, мускулите на врата, седалището и бедрата. Гръбначният стълб пък се отпуска благодарение на нея. Много подходяща е за упражнение за прешлените.
Идеална е като партньор за пилатес, за упражнение за таза, както и за масажиране на врата и дълбока релаксация. Топката редондо се надува леко, така че, когато я стиснете между двете ръце да има разстояние около 10 см. Топката се поставя между лумбалната област на гръбначния стълб и гладка стена. С леко свити в колената крака се оказва натиск върху нея. Знак, че топката се използва като трябва е чувството за приятно отпускане, докато топката се придвижва надолу, нагоре и в страни от стената. Упражняващият може да използва и въртеливи движения.
Топката може да се използва и като подпорна възглавничка, за масаж и отпускане на напрежението във врата.

Общо
Два нови фитнес уреда завлядяват спортуващите
Заглавие
Два нови фитнес уреда завлядяват спортуващите
Описание
Тези уреди ни учат как да укрепим гърба си сами.
Автор
Публикувано от
Здраве да е
Лого
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker