Новини

Два нови фитнес уреда завлядяват спортуващите – Slashpipe

Тези уреди ни учат как да укрепим гърба си сами

Slashpipe - цилиндрична тръба от изкуствен материал.
Slashpipe е най-новото фитнес оборудване, което завладява спортните студия и спортуващите.

Slashpipe е най-новото фитнес оборудване, което завладява спортните студия и спортуващите. Произведено е в Германия. SLASHPIPE е цилиндрична тръба от изкуствен материал, която използва „Силата на водата“, за да се създаде импулс, който може да се използва, за да е като допълнение или да балансира всяко движение или упражнение. Инерцията на движеща се вода в тръбата изисква по-голям контрол от страна на спортуващия, стабилизация и ангажиране на тялото и мускулите по време на всяко упражнение или движение, извършени в сравнение с други не-динамични упражнения.
Този уникален спортен уред предлага ниско натоварване, висока интензивност и е алтернатива на конвенционалните спортове. Когато тръбата се движи и водата в нея се движи и променя съотношението на тежеста си. Трениращият трябва да реагира настина адекватно и бързо, ако не иска да се озове на земята. Упражненията със слашпайп са един вид биофийдбек-тренировка за регулиране на собствената стойка. Движенията с уреда са динамични с пружиниращи стъпки, навеждания и допълнителни упражнения за стягане на коремните мускули.
Много хора в момента се занимават с този вид тренировка. Тя е приложима за хора от всички възрасти – от деца до много възрастни. Този инструмент е много полезен и лесен за употреба, идеален е за спорт както във фитнеса, така и във физиотерапевтичната индустрия, както като укрепващ и рехабилитационен инструмент, така и като инструмент за предотвратяване на наранявания.
Ефектът от слашпайп е, че подобрява мускулната интеракция, повишава издръжливостта и силата, подобрява стойката и усещанията на тялото, повишава концентрацията, обмяната на веществата и не на последно място регулира сърдечно-съдовата система. Упражненията с уреда могат да се правят и вкъщи.

Редондо - топка.
Още един уред, който все още не е познат много у нас – топката редондо.

Още един уред, който все още не е познат много у нас – топката редондо. Направена е от лека и фина материя. Компактна е и това я прави идеална за тренировки навсякъде. Тя също подобрява усещанията на тялото. Предлага се в три размера – 18, 22 и 26 см. И тя като слашпайп укрепва коремните мускули, мускулите на врата, седалището и бедрата. Гръбначният стълб пък се отпуска благодарение на нея. Много подходяща е за упражнение за прешлените.
Идеална е като партньор за пилатес, за упражнение за таза, както и за масажиране на врата и дълбока релаксация. Топката редондо се надува леко, така че, когато я стиснете между двете ръце да има разстояние около 10 см. Топката се поставя между лумбалната област на гръбначния стълб и гладка стена. С леко свити в колената крака се оказва натиск върху нея. Знак, че топката се използва като трябва е чувството за приятно отпускане, докато топката се придвижва надолу, нагоре и в страни от стената. Упражняващият може да използва и въртеливи движения.
Топката може да се използва и като подпорна възглавничка, за масаж и отпускане на напрежението във врата.

Два нови фитнес уреда завлядяват спортуващите
Тези уреди ни учат как да укрепим гърба си сами.
Здраве да е
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker