Начало - Новини - Ученическа кулинарна олимпиада ще се проведе в Русе на 5 юни

Ученическа кулинарна олимпиада ще се проведе в Русе на 5 юни

Ученическа кулинарна олимпиада ще се проведе в Русе на 5 юни

Ученическа кулинарна олимпиада ще се проведе в Русе на 5 юни

Първата Ученическа кулинарна олимпиада, която стартира от Русе, ще се проведе на 5 юни в МОЛ Русе. Инициативата е на неправителствената организация „Задруга за чиста храна“, съвместно с Община Русе, Регионалното управление на образованието и РЗИ. Информация относно инициативата разясниха представителите на организацията, чийто председател е Филип Хайвазиан, както и Ирена Петрова – директор на дирекция „Култура и образование“ в Община Русе.
През учебната 2018/2019-а година се проведоха редица теоретични и практични занятия с ученици от русенски училища, свързани с избора, приготвянето и консумирането на чисти и натурални храни, създавайки разбиране за връзката между храната, здравето, енергията, настроението и успеха сред присъстващите ученици. Сега, в края на учебната година, се провеждат Училищни кръгове и поради големия интерес се организира градски кръг. Ученическата олимпиада ще се състои на 5-ти юни, сряда, от 14 часа в Мол Русе. Деца от 2-ри до 11-ти клас от СУЕЕ „Св. Константин-Кирил Философ“, ОУ „Иван Вазов“ и СУ „Йордан Йовков“ ще бъдат разпределени в групи, като всеки отбор ще получи рецепти за приготвянето на две здравословни неща. Продуктите за целта ще изберат сами от магазин ЕДЕА.
Идеята на организаторите е инициативата да се превърне в ежегодна и национална, а мисията децата осъзнато да избират, приготвят и консумират здравословна храна да стигне до възможно най-много хора.

Ученическа кулинарна олимпиада ще се проведе в Русе на 5 юни
Първата Ученическа кулинарна олимпиада, която стартира от Русе, ще се проведе на 5 юни в МОЛ Русе.
Здраве да е

Коментари

Преминете на горе