Начало - Новини - Непочистени и разхвърляни къщи ни разболяват

Непочистени и разхвърляни къщи ни разболяват

Осветяването на коридора позволява на Чи енергията да циркулира

Фън шуй означава вятър и вода.

Фън шуй означава вятър и вода.

Всеки дом се нуждае от хармония и баланс. А всяко семейство иска да е здраво и щастливо. Дали всичко това може да бъде постигнато? Някои хора вярват, че благодарение на древното китайско изкуство за уравновесяване на доброто и лошото, на Ин и Ян – Фън Шуй, ще постигнем истинско блаженство в дома. Според тази философия, важна е аранжировката и подредбата на предметите по точно определен начин, защото това може да повлияе на енергията, която витае около нас, да ни помогне да сме по-здрави и щастливи. Съществуват дори изпитани фън шуй съвети за подреждане и декориране, които ще помогнат на добрата Чи енергия да влезе в дома ви.
Фън шуй означава вятър и вода. В миналото това изкуство е било строго пазена в тайна научна дисциплина, използвана, за да осигури здраве, щастие и не на последно място богатство на императорската династия в Китай. Днес е начин на живот и дори мания.
Оказва се, че за да не спираме Чи да дойде при нас, не трябва да оставяме неща, които да й пречат. Пътят към външната врата трябва да е разчистен. Това, с пълна сила, важи за обувките пред входната врата, казват специалисти. Пред входната врата е хубаво да се постави статуетка на двойка кучета Фу, които ще предпазват дома или бизнеса от влиянието на лоши елементи. Ако мястото пред входната врата е малко, тогава не е проблем да се поставят и от вътрешната страна. Осветяването на коридора е начин да се позволява на добрата Чи да циркулира.
Добра идея е да си купите аквариум, ако сте любители на рибките, защото енергията бива привличана от водата. Колкото и странно да звучи едно от подходящите места за поставянето му е точно срещу входната врата.
Едно от основните правила във Фън Шуй е да не бъдат смесвани елементите вода и огън. Не е добре да се поставят хладилника, пералнята и миялната точно срещу готварската печка. Това създава конфликти между членовете на семейството, твърдят последователи на китайското изкуство.

Важна е аранжировката и подредбата на предметите по точно определен начин.

Важна е аранжировката и подредбата на предметите по точно определен начин.

На лош късмет е да сложите огледало в спалнята, което да отразява леглото, където си почивате. Подходящо място е банята, на вратата на гардероба или в кухнята. Банята е помещението, което е най-близко до елемента Ин, заради изобилието от вода, което присъства там. За да се балансират Ин и Ян, е хубаво да поставите свещи.
Поддържайте жилището си чисто. Когато домът е разхвърлян, енергията става по-тежка и именно тогава се създават условия за поява на различни заболявания или изпадане в депресия. Ако сте допуснали домът ви да се окаже в подобно състояние, ще бъде истинско предизвикателство да се заемете с почистването му. Енергийните отломки ще ви завлекат надолу и ще затруднят движението ви напред.
Домашни любимци влияят положително върху психиката на своите собственици, затова не само според философията на фън шуй, но и според съвременните психолози, е добре всеки да отглежда в дома си предпочитаното от него животно. Каквото и да избере няма да сбърка – бозайник, птица или пък рибки, то създава хармония между енергиите в дома. Птиците и рибите са идеалните домашни любимци. Те символизират богатство.
Зелените растения създават настроение и вливат живителна сила в дома. Можете да ги поставите под стълбището, за да помогнете на положителната енергия при движението й към второто ниво на дома.
Цветове пък са лесен начин да се трансформира помещение с лоша енергия. Избягвайте интериори изцяло в бяло, тъй като те могат да източат енергията от дома – за да разчупите еднообразието, добавете няколко цветни детайла.

Коментари

Преминете на горе