Начало - Новини - Уникална операция за първи път в България

Уникална операция за първи път в България

Лекари ще я наблюдават чрез аудиовръзка на форум в Русе

Уникална операция ще бъде наблюдавана по време на третото издание на „Русенски ендоваскуларни дни“.

Уникална операция ще бъде наблюдавана по време на третото издание на „Русенски ендоваскуларни дни“.

Уникална операция ще бъде наблюдавана по време на третото издание на „Русенски ендоваскуларни дни“. За първи път у нас ще бъде направена простатна емболизация от проф. д-р Никифор Рарес, лекар в Центрове за върхови постижения ARES, болница Ponderas в Букурещ, и от доц. д-р Елисавета Вълчева, началник на отделение „Образна диагностика, инвазивна и интервенционална рентгенология“ в Националната кардиологична болница в София.
Операцията ще бъде наблюдавана от участниците в конференцията в реално време чрез двупосочна аудиовръзка в рамките на практическия двудневен курс, който ще се състои на 26 и 27 септември. Организатор и домакин са лечебни заведения „Медика“.
Тази година освен към заболяванията на периферните съдове Русенски ендоваскуларни дни са обърнати и към урологичните проблеми. Планирани са лекции на следните теми: „Бъбречни тумори – диагностика и лечение”, „Емболизация на бъбречни артерии при туморни заболявания”. Ще бъде представен и клиничен случай на ендоваскуларно лечение при варикоцеле.
Модератори на форумат ще бъдат доц. д-р Добрин Василев, началник клиника по кардиология в УМБАЛ „Алексанровска” и доц. д-р Елисавета Вълчева. Гост лектор ще бъде проф. Д-р Джанлука Ригатели от болница „Ровиго” във Венеция. Той идва за четвърти път в Русе, за да представи ендоваскуларни методи за лечение на периферно-съдовата болест. Лекции ще изнесат още доц. д-р Елисавета Вълчева, доц. д-р Добрин Василев, д-р Кристиян Иванов, д-р Христо Георгиев, д-р Цецка Петкова, д-р Камен Узунов и д-р Румен Котов.

Уникална операция за първи път в България
Лекари ще я наблюдават чрез аудиовръзка на форум в Русе

Коментари

Преминете на горе