Новини

Управлението на емоциите в бизнеса – следващата стъпка за по-голям успех

Емоционалните послания затвърждават или провалят успеха на мениджърите

Много често емоционалните послания затвърждават или провалят успеха на мениджърите – един от големите приноси на емоционалната интелигентност в управлението на хора.
Д-р Драгомира Шулева – треньор, сертифициран консултант по мениджмънт (СМС) и коуч ще представи в три групи проектите, в които се използва емоционалната интелигентност.

С отворена лекция в Югозападния университет „Неофит Рилски“ в Благоевград на тема “Емоционалната интелигентност и индивидуалните различия на българите” д-р Антонина Кардашева, основател на Фондацията за емоционална интелигентност в България представи пред студенти и преподаватели предстоящата международна конференция, която ще се проведе през април.
Конференцията “Smart стратегии за успех” е част от Седмицата на емоционалната интелигентност в България (15-18 април, София) и ще бъде последвана от сертификационно професионално обучение на две нива с водещ д-р Джон Пелитери, президент на Международното общество по емоционална интелигентност, Ню Йорк, САЩ. Програмата на обучението ще предостави на участниците експертно знание по емпирично базирани резултати за емоционална интелигентност, ефективни стратегии и умения в прилагането й във всички сфери на социалния живот.
В бизнес средата емоционалната интелигентност се проявява във вземането на решения. Тя е от стратегическите лидерски умения. Дава ни стабилност в преговорите, комуникацията, в аргументирането и процесите на убеждаване. Помага ни да управляваме екипи и да ги мотивираме. Много често емоционалните послания затвърждават или провалят успеха на мениджърите – един от големите приноси на емоционалната интелигентност в управлението на хора.
Емоционалната интелигентност присъства в много обучителни процеси. Това е тема, която е част от работата на треньорите и консултантите по мениджмънт още от началото на века. Д-р Драгомира Шулева – треньор, сертифициран консултант по мениджмънт (СМС) и коуч ще представи в три групи проектите, в които се използва емоционалната интелигентност. “Първата група са проекти, свързани с развитие на уменията за справяне с трудни ситуации – това са ситуации на обслужване, в което общуването между хората се вдига на висока степен и се налага емоционално интелигентно да се управлява ситуацията. Втората група са свързани с уменията за развитие на продажби. Винаги когато говорим за развитие на търговските умения, споменаваме и практикуваме умението „емпатия“, което е ключово за търговците да затварят сделките си. Третата група проекти, за които ще споделя опит, са свързани с развитие на мениджърските умения, в които емоционалната интелигентност заема много съществено значение” – разказа д-р Шулева.
Според д-р Шулева “В България имаме нужда да се възползваме от по-добра култура на емоционална интелигентност. Мисля, че създаването на Фондацията и организирането на международната конференция ще доведат до синергичен ефект. Голямо предимство е сертификационното обучение във връзка с измерването на емоционалната интелигентност и приложението ѝ в бизнес среда.”
В програмата ще се включат международно признати лектори от САЩ, Великобритания, Словакия и България. Конференцията ще се проведе на 15 април, в хотел „Новотел София“. Пълната програма и регистрацията за участие са на сайта https://www.foundation-ei.com/

Общо
Управлението на емоциите в бизнеса - следващата стъпка за по-голяма ефективност
Заглавие
Управлението на емоциите в бизнеса - следващата стъпка за по-голяма ефективност
Описание
Програмата на обучението ще предостави на участниците експертно знание по емпирично базирани резултати за емоционална интелигентност, ефективни стратегии и умения в прилагането й във всички сфери на социалния живот.
Автор
Публикувано от
Здраве да е
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker