Новини

Студентка от РУ дари компютри и книги на деца с увреждания

Всеки, желаещ може да се включи в добрата инициатива

Дарения от хранителни продукти, дрехи, обувки и играчки, но и два компютъра получиха децата.
Студентка от РУ дари два компютъра хранителни продукти, дрехи, обувки и играчки, но и два компютъра получиха децата.

Коледните и новогодишните празници са поводи за радост тази година не само за семействата, но и за децата и младежите в трите Центъра за настаняване от семеен тип (ЦНСТ) „Вяра“, „Надежда“, „Любов“, които са разкрити в рамките на проекта „Нашите деца са нашата отговорност – разкриване на комплекс от резидентни услуги за деца и младежи с увреждания на възраст от 3 до 18 г. в Община Русе“. Освен необходимите дарения от хранителни продукти, дрехи, обувки и играчки, студентка от Русенски университет „Ангел Кънчев“ по специалността „Социални дейности” дари 2 компютъра, книги и канцеларски материали.
Ани Венкова, която е ръководител на проекта, благодари от сърце на всички, които протягат ръка на децата и младежите и заяви, че дарения се приемат постоянно и всеки, който иска може да се включи. Към момента в ЦНСТ „Вяра“, „Надежда“ и „Любов“ са настанени 36 деца и младежи от специализираните институции и 2 деца от общността. Желаещите да направят дарение могат да се свържат с управителя на социалните услуги Пламена Стефанова на тел. 0888 730 687.
Проектът е финансиран от Европейски социален фонд 2007-2013 г. по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” и Схема за безвъзмездна финансова помощ BG051PO001-5.2.12 „Да не изоставяме нито едно дете”. Договарящ орган по проекта е Агенция социално подпомагане, а бенефициент – Община Русе. Проектът е със срок на изпълнение 18 месеца, като Община Русе ще осигури устойчивост на социалните услуги в рамките на 5 години.
Стойност на проекта – 633 703,82 лв., от които 538 648,25 лв. финансиране от ЕСФ и 95 055,57 лв. национално съфинансиране.

Студентка от РУ дари компютри и книги на деца с увреждания
Всеки, желаещ може да се включи в добрата инициатива
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker