Начало - Новини - Уролог и съдов хирург от София идват за консултации в русенската Медика

Уролог и съдов хирург от София идват за консултации в русенската Медика

Сок от арония и консултация с кардиолог за Световния ден на сърцето в МБАЛ "Медика"

Специалистите отново ще преглеждат в  МБАЛ Медика

Специалисти в областта на урологията и съдовата хирургия пристигат в Медика – Русе за консултативни прегледи с пациенти от Русе и региона.

Проф. Петър Симеонов и съдовия хирург от Национална кардиологична болница проф. д-р Тодор Захариев идват за пореден път за подобни преглeди, след договорено сътрудничество с Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Медика – Русе”. Вече няколко години лечебното заведение осигурява на пациентите от Русе и региона консултации с водещи специалисти от различни области на медицината.
Прегледите специалистите ще бъдат на 1 юли /събота/ от 9 до 16 часа в Университетска многопрофилна болница за активно лечение „МЕДИКА – РУСЕ”, намираща се в сградата на бившата Трета поликлиника на улица „Рига” – 35. Консултациите ще стават след предварително записване на телефоните на регистратура: 082502430 или 0884517551.
Проф. Петър Симеонов е роден на 3 декември 1953 година в Ямбол. От 1981 година до днес работи в столичната университетска Александровска болница. Избран е за национален консултант по урология и за председател на Комисията за получаване на медицинска специалност „Урология”. Негов приоритет и мисия са бъбречните трансплантации.

Проф. д-р Тодор Захариев завършва медицина във ВМИ – Пловдив. Защитава докторска дисертация на тема „Хирургично лечение на мултифокалната атеросклероза“ и е избран за редовен професор. Има две специалности – обща хирургия и съдова хирургия. Има специализации в Москва, Англия и САЩ в областта на съдовата хирургия. От 1991 г. досега е ръководител на Клиниката по съдова хирургия и ангиология към Университетска болница “Света Екатерина“ и изнася лекции по съдова хирургия пред студенти и специализанти в Медицински Университет – София. Написал е 7 учебника и монографии, има над 250 научни публикации и съобщения върху всички области на съдовата хирургия в наши и чужди научни списания и на научни форуми у нас и в чужбина. Дългогодишен Национален Консултант по съдова хирургия към Министерство на здравеопазването и НЗОК. Дългогодишен Председател на Българското Национално Дружество по Ангиология и Съдова Хирургия“ и бивш Президент на „Българската Асоциация по Гръдна, Сърдечна и Съдова Хирургия (БАГССХ) и Председател на Държавната изпитна комисия по специалността „Съдова хирургия“. Медика

Уролог и съдов хирург от София идват за консултации в русенската Медика
Специалисти в областта на урологията и съдовата хирургия пристигат в Медика - Русе за консултативни прегледи с пациенти от Русе и региона.
Здраве да е

Коментари

Преминете на горе