Деца и родителиНовини

Болната Ваня живна и започна да се усмихва след приема на Супер енергийна храна

Ваня с удоволствие приема Супер енергийна храна
Ваня с удоволствие приема Супер енергийна храна

Не съм си представяла, че един продукт на АкваСорс ще промени коренно едно дете и ще го накара да се усмихва. Но е истина и, ако не вярвате, попитайте управителя на Центъра за настаняване от семеен тип в Русе, Надя Петрова. Тя не спира да се хвали с промяната, настъпила у болната Ваня още след приема на първата опаковка Супер енергийна храна. Момичето е със сериозни увреждания, страда от тежка форма на Детска церебрална парализа, почти не се движи и трудно се храни.
Преди шест години то идва в Розовата къща, както наричат още центъра, от дома за деца с увреждания в Могилино, станал скандално известен след филм на чуждестранни журналисти. При едно от работните ми посещения в Розовата къща ми показаха децата в него. Ваня също бе сред тях. Седеше в инвалидна количка напълно безразлична, с поглед забит в земята. Разбрах, че това е обичайното й състояние и че лошо се храни, тъй като трудно дъвче твърда храна. Принудени сме да я храним и с биберон, ми каза управителят. Тогава се сетих за супер енергийната храна, която е подходяща за приемане в шише с биберон, точно както предпочита детето. Съветвах се и с по-вещи от мен хора, също консултанти на АкваСорс, и предложих на Надя Петрова да пробват с тази храна. Тя ми се довери, тъй като се познаваме добре, и поръчах първата кутия.
Скоро след това разбрах, че детето е харесало течната храна и с удоволствие си я приема всеки ден в 16 ч. Още след първата опаковка, то живва, нещо което констатират всички в къщата. Аз също се уверих в промяната, след като видях отново Ваня. Заговорих й, а тя с ръка започна да изразява какво чувства, нещо повече, повдигна главата си към мен и се усмихна.
След три кутии Супер енергийна храна тя изглежда още по-жизнена. Управителят на къщата казва, че момичето е качило килограми, че е станало много контактно и подвижно, протяга ръка и се усмихва.
С Ваня се случи чудо. Грижите, любовта и правилната храна наистина лекуват.

Валентина Караджова

 

Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker