Начало - Новини - Ветеринар от екипа на Бриджит Бардо във Варна

Ветеринар от екипа на Бриджит Бардо във Варна

По покана на Светлана Хънт д-р Лейла Ел Фурджи бе на частно посещение в България

Един от най – доверените ветеринари на Бриджит Бардо.

Д-р Лейла Ел Фурджи бе във Варна по лична покана на Светлана Хънт и нейния главен ветеринар д-р Мариета Станкова. Един от най – доверените ветеринари на Бриджит Бардо.

Един от най – доверените ветеринари на Бриджит Бардо посети България и сертифицираната като приют и затворено стопанство от тип 1 клиника за животни към Lucky Hunt Foundation. Д-р Лейла Ел Фурджи бе във Варна по лична покана на Светлана Хънт и нейния главен ветеринар д-р Мариета Станкова.
Хънт, която е собственик и основател на нестопанската организация, посрещна за няколко дни със своя екип едно от светилата във ветеринарната медицина, която е работила за природозащитната организация на френската актриса.

Визитата постави основата на идея за обмяна на опит и създване на партньорски отношения между Фондацията и опитни международни организации, защитаващи правата на животните.
Д-р Фурджи е родена в Тунис, но от години живее и работи във Франция. И в двете държави управлява собствени организации, които се занимават със закрила и грижа на изоставени животни. Бащата на Лейла е първият ветеринарен лекар в Тунис. Именно той определя посоката й на работа като природозащитник и ветеринар, която се оказва нейно призвание и занимание за цял живот.
Като пратеник на Бриджит Бардо и нейната световно известна фондация, Лейла е работила за редица чуждестранни мисии, една от които е свръзана и с първото й посещение в България преди повече от десет години. Тогава тунизийката е участвала в акция за провеждане на над 6200 стерилизации на кучета в района на град Лом, където се запознава и с д-р Мариета Станкова – днес заемаща отговорен пост в клиниката към Фондацията.
В клиниката пристигна и уважавания проф. д-р Иван Борисов, който преподава в катедра „Ветеринарна хирургия“ в Тракийски университет-Стара Загора и е консултант на фондация Lucky Hunt. Присъствието на двама изключителни професионалисти в областта на ветеринарната медицина бе използвано и за провеждането на важна интервенция на две бездомни кучета, спешно нуждаещи се от помощ.
Посещението на френската гостенка съвпадна с Деня на ветеринарната медицина в България и с рождения ден на Светлана Хънт. На личния си празник тя предпочете да остане в страната ни, където ангажиментите й свързани с приюта не спират.
Светлана Хънт е била ангажирана изцяло и с организацията на коледното тържество по повод запалването на новогодишната елха в село Повеляново, община Девня. Там тя връчи специални подаръци на малчуганите, както и почерпка за всички жители, дошли да си пожелаят весели празници. Събитието бе уважено и от кмета на Община Девня Свилен Шитов-носител на титлата Кмет на годината за 2016 г. За благодарност към своите специални гости, децата от село Повеляново изнесоха незабравим коледен концерт.

Ветеринар от екипа на Бриджит Бардо във Варна
По покана на Светлана Хънт д-р Лейла Ел Фурджи бе на частно посещение в България.
Здраве да е

Коментари

Преминете на горе