Новини

Виктор Царски и неговите ледени кораби с първа награда на феста в Русе

Ледената скулптура на Виктор Царски
Ледената скулптура на Виктор Царски

Русенецът Виктор Царски спечели наградата на Община Русе в международния фестивал на ледените скулптури „Русе–Айс Фест‘2014“. Неговата пленяваща ледена творба впечатли журито с новаторския поглед към Русе – реката, пристанището, корабите. Майсторът на ледения карвинг Дилан Корбет от Канада получи наградата на Фондация „Русе-град на свободния дух“. Той сътвори „Пътя на Кундалини“ в центъра на Русе и показа, че за него няма съмнение, че Русе е град на първите неща, извор на иновативен дух и сила за новаторство. Наградата на публиката грабна Хуан Карлов Мартинес от Испания, който извая скулптура, наречена „Мечти“, с която показва аспекти от човешката същност, които често остават необозрими и неразбрани.
Ледените фигури на Луис Рибалта Кома-Крос от Каталуния и Руслан Коровков от Русия също впечатлиха посетителите на феста. Всички участници в ледения фестивал получиха грамоти и статуетки за участие.
Кметът Пламен Стоилов получи огромна ледена халба, която му бе връчена от съорганизаторите на фестивала “Sofia Ice”. Подаръкът е символ на благодарност, че Община Русе е отворена за това ледено изкуство и има желание да го превърне в ежегодно събитие. Всички желаещи да се докоснат или да си направят снимка за спомен с голямата ледена чаша, могат да направят това на отворения леден бар. Ледените фигури и леденият бар ще останат на площада в Русе до тяхното естествено разтопяване.
„Русе–Айс Фест‘2014“ предизвика голям интерес сред русенци и гостите на града. Само за три дни фестивалът е бил посетен от над 5 000 души. До 31 декември на площада пред хотел „Дунав плаза“ ще продължи да функционира леденият бар.

Общо
Виктор Царски и неговите ледени кораби с първа награда на феста в Русе
Заглавие
Виктор Царски и неговите ледени кораби с първа награда на феста в Русе
Описание
Русенецът Виктор Царски спечели наградата на Община Русе в международния фестивал на ледените скулптури „Русе–Айс Фест‘2014“
Автор
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker