Новини

Водещ неврохирург гостува отново в България

Неврохирургът доц. д-р Зафер Оркун Токташ ще консултира безплатно пациенти в София на 14 април

Доц. д-р Зафер Оркун Токташ е специализирал неврохирургия в Медицинския факултет на Мармарския Университет, където е продължил и докторантурата си.
Водещият неврохирург доц. д-р Зафер Оркун Токташ ще консултира безплатно пациенти в София на 14 април.

Водещият неврохирург доц. д-р Зафер Оркун Токташ ще консултира безплатно пациенти в София на 14 април 2018 г. Доц. Токташ е един от водещите специалисти в Турция за оперативно лечение на мозъчни тумори и хирургия на гръбначния стълб. Авторитетният лекар вече е помогнал на много пациенти от България и прие без колебание поканата на Здравен информационен център „Медикъл Караджъ“ за ново посещение в страната ни, за да отговори на многобройните запитвания на български пациенти.

Доц. д-р Зафер Оркун Токташ е специализирал неврохирургия в Медицинския факултет на Мармарския Университет, където е продължил и докторантурата си. През 2014 г. е участвал в научно-изследователски дейности в Харвардския университет. Съвместно с проф. д-р Денис Кония са патентовали като изобретение регулируеми импланти, които се използват в гръбначната хирургия. Доц. Токташ е автор на редица научни материали в областта на гръбначно-мозъчните заболявания и е един от водещите авторитети в южната ни съседка за лечение на дискови хернии на гръбначни и шийни прешлени, гръбначни тумори, сколиоза и гръбначни деформации. Преподава в Медицинския факултет на Бахчешехирския университет и практикува професията си в една от най-големите болнични вериги в Турция.
Доц. Зафер Оркун Токташ е натрупал значителен опит и експертиза в лечението на мозъчни тумори, а в арсенала му влизат всички най-съвременни методи в тази бързо развиваща се медицинска сфера. В наши дни неврохирурзите във високотехнологичните болници работят с техники, които позволяват свеждане до нула на грешките по време на операция. С технологиите за интраоперативно сканиране и навигация е възможно хирургът още по време на самата операция да проследява каква част от тумора е почистил. Един от често прилаганите нови методи е и използването на томография и ангиография в операционната. Или накратко, в съвременните болници вече почти всички радиологични изследвания могат да се прилагат и в операционните зали. Все по-често намира приложение и методът на мониториране на нервната система по време на операцията. Това създава добри предпоставки за предотвратяване на вероятни увреждания, включително парализа след мозъчна операция.
Доц. Токташ ще гостува у нас по покана на Здравен информационен център „Медикъл Караджъ“, в рамките на инициативата им да предоставят достъп на българските пациенти до най-съвременните методи в медицината, като си партнират с едни от най-добрите лечебни заведения и специалисти от цял свят във всяка медицинска област.
Пациенти от България могат да се възползват от възможността за безплатна консултация с доц. Токташ, като се запишат предварително на тел. 0879 977 401 или 0879 977 402.

Общо
Водещ неврохирург гостува отново в България
Заглавие
Водещ неврохирург гостува отново в България
Описание
Неврохирургът доц. д-р Зафер Оркун Токташ ще консултира безплатно пациенти в София на 14 април.
Автор
Публикувано от
Здраве да е
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker