Деца и родителиНовини

Впечатленията и приятелствата от Campus Barcelona остават вечни за децата

Миглена Николова, организатор на Campus Barcelona, разказва за инициативата пред Sportinglife.bg

Впечатленията и приятелствата от Campus Barcelona остават вечни за децата
Впечатленията и приятелствата от Campus Barcelona остават вечни за децата

Campus Barcelona потегля и през 2017-а. Български деца отново ще имат шанс да играят на терените на Миниестади в Барселона, да носят екипа на големия клуб и да мечтаят с топка в краката да са Меси, Суарес, Марадона или Стоичков.
Инициативата, ръководена от Миглена Николова и Росица Славчева, вече потегли към летните седмици, когато кампът ще се случи в Барселона.
„Миналогодишното издание на лагера беше успех – казва Миглена Николова, която от години живее в каталунската столица и има отлични контакти в клуба. – Пътувахме с 86 български деца и те си изкараха страхотно. Три от тях дойдоха от ЮАР, по едно от Лондон и Виена, а пет живееха в Барселона. Все българчета. Спомените им остават за цял живот и още от тогава родителите им не спират да ме питат кога започва следващата кампания и лагерът.“
Този път той ще е по-дълъг, защото интересът е по-голям.

Тази година Кампус Барселона ще е две седмици
Тази година Кампус Барселона ще е две седмици

„Да, ще го направим не за една, а в две седмици през втората половина на юли – уточнява Николова. – През годината, която мина от първия кампус, групата във фейсбук е все така активна, телефонът ми не спира да звъни. Най-хубавото е, че осъществихме контакти и създадохме приятелства с някои от хората. И те не спряха в момента, в който лагерът за 2016-а свърши. И днес се чувам редовно с родителите на Ники, Марти, Денис, Никола… Още доста са… Те искаха да запишат децата си веднага, след като те се прибраха от Барселона миналата година.“
В инициативата за 2017-а има и нови моменти. Например партньорството с БФС, като то ще роди доста интересни идеи.
„Имаме разговори с футболния съюз, който е много отворен към такива инициативи – разказва Миглена. – Хората работят активно по програми за детски футбол и опитват да помагат на всеки, който развива някаква дейност в тази област. Говорим си за ден на отворените врати на новата база на БФС преди заминаването на децата за Барселона, за тренировки на там, за участие на елитни треньори в тях…“

Срещата с Кун Теменужков
Срещата с Кун Теменужков

Лагерът на децата в храма на синьо-червената футболна религия ще премине на един дъх – остават емоциите и спомените за малчуганите от 8 до 18 г., които ще участват. Освен дипломата, която ще получат, както и два екипа на Барса, видяното и преживяното никак няма да е малко.
„Децата ще са настанени в комплекса „Tres Estrellas“ и с тях ще има 24-часово наблюдаващи ги квалифицирани педагози – разкрива Миглена Николова. – Това са учители и преподаватели от българското неделно училище „Св. Св. Кирил и Методий“ в Барселона. Директорката Стоянка Колева също е ангажирана актовно с инициативата и ще помага.
През миналата година децата се срещнаха с Мартин Петров, с младия ни талант Кун Теменужков, който играе в юношески тим на Барса, с мениджъра Хосе Мария Мингея… Гледаха представянето на Лука Дин, новия ляв бранител на отбора, на „Камп ноу“.


През 2017-а ще видят музея на клуба, тренировъчния комплекс на първия тим, академията Ла Масиа, както и ще изгледат мач на някой от юношеските състави – ако програмата го позволява, той може да е с участието на Кун – техния познат от миналата година.
Тренировките са за всички – двуразови и с уроци по испански, също всеки ден, по един час. В заниманията децата ще се разделят и по постове, а ще има и различни групи според степента на възможности и възрасти.
За всички тях това ще е безценно футболно изживяване, както и възможност да влязат в света на Барселона.
„Споменът, приятелствата, впечатленията – какво по-ценно има за едно дете?“, казва организаторката.
Неслучайно хората я търсят още от юли 2016-а, за да питат кога стартира Campus Barcelona 2017.
Този път не седмица, а две в едно от свещените места за футбол на Европа.

Общо
Впечатленията и приятелствата от Campus Barcelona остават вечни за децата
Заглавие
Впечатленията и приятелствата от Campus Barcelona остават вечни за децата
Описание
Миглена Николова, организатор на Campus Barcelona, разказва за инициативата
Автор
Публикувано от
Здраве да е
Лого
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker