НовиниОт природата

За водата – с любов и благодарност

В края на миналата година екипът на „Здраве да е” стартира рубрика, в която ние, възрастните, се учим от децата си. Поканени са да участват всички малчугани, тийнейджъри и по-големи деца, които искат да изразят своето отношение към здравословното хранене и здравословния начин на живот като цяло. Така и най-малките ни читатели ще имат възможност да споделят своите мисли, свързани със здравето. А ние ще се вслушваме.

Водата е жива
Водата е жива

Рубриката започна с две статии за полезните и вредните храни на Полина Иванова и една на Дебора Александрова от Русе. Сега продължаваме отново със статия за Водата на 11-годишната Полина Иванова, която е ученичка в СОУЕЕ „Свети Константин Кирил философ”.

Водата е жизнено важна за нас. Тя не е просто течност от първа необходимост, а живо вещество. Както повечето от вас знаят, че чешмяната вода и донякъде минералната в днешно време са замърсени. Има специални кани и машини за пречистване на вода. Ние пием такава вода. Но водата може да се пречиства и по друг начин, защото тя има памет. Например на нашата обикновена стъклена кана пише думите „ЛЮБОВ И БЛАГОДАРНОСТ”, защото това са най-позитивните думи и пречистват водата още повече, даряват я с любов и я зареждат. Тогава тя е щастлива.

Водата е жизнено важна за нас
Водата е жизнено важна за нас

А ако й казваме лоши думи, че я мразим, ако се караме пред нея, тя става дори вредна за нашите организми. Тогава плаче. Тя е безцветна, но има чувства. Водата е много полезна за приемане. Един възрастен човек трябва да пие по около 2 литра, но ако пие повече чай, (био) фрешове, (био) сокове и т.н., може и да приема по-малко вода. 

Във водата има живот. Тя самата всъщност е живот. Морските и речни обитатели живеят в такава среда и затова не трябва да я замърсяваме, а да я пазим чиста. Тя служи също и за много жизнени процеси. Например, пожарникарите потушават пожарите с нея, къпем се, поим животните, поливаме градините, служи за домакинска работа, като готвене и чистене. Също така краси природата – водопадите, езерата, моретата, океаните и др… Нека я пазим.

Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker