Новини

Кои храни съдържат цинк?

В кои храни се съдържа цинк?
В кои храни се съдържа цинк?

Ползите от микроелементи и витамини за човешкото тяло, ние всички знаем, но не винаги се придържаме към правилното хранене. То спомага не само за нормализиране на обмяната на веществата, но и да поддържаме своето здраве и форма. Също така и за попълване на необходимите микроелементи за организма. Например, малко хора знаят, че цинкът е важен микроелемент за хората. В края на краищата, той е отговорен за нивото на киселина в човешкото тяло, компонент е на инсулин, който регулира нивата на кръвната захар и е отговорен за хормоните като цяло, особено при юноши и девойки. Точно затова е важно кои храни съдържат цинк. . Това са цитрусови плодове, ябълки, зелени зеленчуци, смокини, касис, малини, картофи, цвекло, домати, целина, натурална минерална вода от източници, постно говеждо месо, млечни продукти и дори хляб. Има много цинк в пчелния мед и затова се препоръчва всеки да използва по 1 чаена лъжица от този продукт.

Всички се нуждаем от цинк и добрата новина е, че го има в много продукти
Всички се нуждаем от цинк и добрата новина е, че го има в много продукти

Цинкът е много необходим за работата на витамин А, и още много лекари препоръчват да се започне лечение на всяка болест с цинк-съдържащи лекарства или успешно да ги замени с цинк-съдържащи продукти. Всички тези храни са много достъпни както по нашите географски ширини, така и за всеки джоб.
В допълнение, цинк се съдържа още в яйца, кафе, зелен чай, водорасли, заешко месо или птичи дроб. Така че липсата на цинк, по принцип, не трябва да е липса, тъй като повечето хора го приемат по време на хранене ежедневно.

Превод от руски език: Полина Иванова

Общо
Кои храни съдържат цинк?
Заглавие
Кои храни съдържат цинк?
Описание
Списъкът на продукти, зеленчуци и плодове, които са богати на цинк е доста обширен
Автор

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker