Новини

Защо да предпочетете хиропрактиката пред алтернативно лечение?

Хиропрактиката е ефективна при почти всички болести и дисфункции

хиропрактиката
Доверете се на хиропрактиката. В основата на този метод е мануалната техника, при която с умерен натиск, голяма скорост и слаба амплитуда се въздейства на гръбначния стълб и нервните връзки.

Имате болки в гърба? Доверете се на хиропрактиката. В основата на този метод е мануалната техника, при която с умерен натиск, голяма скорост и слаба амплитуда се въздейства на гръбначния стълб и нервните връзки. Прецизността е от изключително значение.
Хиропрактиката не е шаманство, тя има научни основи, но и корени в древната китайска медицина – разглежда тялото в неговото единство. Във философията на хиропрактиката гръбначният стълб заема централно място, той е стожерът на нашето тяло. Ако някой от прешлените не е точното си място, това поражда проблеми, значи той трябва да се върне в изходната си позиция. При спиналната декомпресия специалистите бавно и внимателно разтягат гръбнака, за да се освободят компресираните дискове и прешлени. Използват дори космически технологии, като вибрационната терапия, която за първи път е била приложена върху руските астронавти за предотвратяване на загубата на костна и мускулна маса.
Съврмененната хиропрактика почива на редица медицински изследвания, затова методът предлага неинвазивно и ефективно лечение, както превантивно, така и на дегенеративните процеси, които засягат гръбначния стълб. При това ефектът е траен, докато при лекарствената терапия и хирургичната намеса, не винаги е така. В специализираната клиника може да се разчита и на интердисциплинарен екип от професионалисти.
Хиропрактиката, както вече подчертахме, чрез мануална терапия нормализира функцията на гръбначния стълб и нервната система. За разлика от нея масажът облекчава само мускулните спазми, но не и гръбначните болки. Редица медицински изследвания доказват, че ако имате проблеми с гръбначни стълб, ще последват проблеми и с мускулите. А това от своя страна ще провокира засилване на гръбначните болки.
Питате се защо? Когато в гръбначния стълб се генерира напрежение, се притискат нервите и това поражда болка. Но проблемът далеч не е само този. Засягат се и клетките на съседните мускули, те не могат да се снабдяват добре с хранителни вещества и кислород. Резултатът е: отслабени мускули. Но слабите мускули не могат да поддържат правилната стойка, което генерира допълнително напрежение върху прешлените и дисковете. Досещате се, че влизаме в омагьосан кръг.
Най-доброто комплексно решение дава хиропрактиката. Освен че с мануалното въздействие хиропрактикът намества прешлените, освобождава нервите и мускулното напрежение, той използва ултразвук, криотерапия и електротерапия. Предлага комплекс упражнения, които укрепват мускулатурата на гърба и спомагат за възстановяване на правилната стойка.
Хиропрактиката е ефективна при почти всички болести и дисфункции, свързани с гръбначния стълб, като главоболия, мигрени, световъртежи, нарушения в кръвообръщението, болки във врата, гърба или между плешките, различни видове сколиози, дископатии и др. Но любопитното е, че тя помага и при нарушения в почти всички вътрешни органи. Например подобрява отделителната система, облекчава предменструалния синдром, облекчава дишането. Обяснението е просто – нашият организъм е сложна система, така че отделните елементи са взаимно свързани и си влияят. Вземете например дегенерацията на прешлените или пък ошипяването. При тези състояния се притискат нерви и се нарушава кръвоснабдяването на определени органи, в резултат на което те започват да страдат. Хиропрактиката е лесен и щадят начин да си помогнем и да живеем по-качествено.

Общо
Защо да предпочетете хиропрактиката пред алтернативно лечение?
Заглавие
Защо да предпочетете хиропрактиката пред алтернативно лечение?
Описание
Хиропрактиката е ефективна при почти всички болести и дисфункции.
Автор
Публикувано от
Здраве да е
Лого
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker