Начало - Новини - Подновяват образователната кампания за мъжко здраве “Отиди на преглед”

Подновяват образователната кампания за мъжко здраве “Отиди на преглед”

Кампанията си поставя за цел да насърчи мъжете над 50 да обърнат внимание на симптомите

Урологично дружество подновява образователната кампания за мъжко здраве “Отиди на преглед”.

Урологично дружество подновява образователната кампания за мъжко здраве “Отиди на преглед”.

Уролози ще дават разяснения в цялата страна за доброкачествената простатна хиперплазия и ползата от навременното й диагностициране и лечение. Българското урологично дружество отново стартира Националната кампанията за мъжко здраве “Отиди на преглед”. Инициативата е фокусирана върху заболяването доброкачествена простатна хиперплазия (ДПХ) и цели разясняване на ползата от навременното й диагностициране и лечение, както и рисковете от забавянето им. Настоящата кампания е продължение на първата много успешна серия от срещи със същото име през 2012 и 2013 година, когато са проведени повече от 100 образователни лекции на уролози и лични лекари пред граждани в различни населени места в страната. Първите срещи за 2015 година стартират в Нова Загора и Сливен на 26 февруари и в Бургас на 27 февруари.
“Отиди на преглед” си поставя за цел да насърчи мъжете над 50 години да обърнат внимание на симптомите, причинени от увеличаване на простатата, и да посетят личния си лекар или специалист-уролог за компетентна помощ, а не да се опитват да се лекуват сами. Инициатор и организатор на кампанията е Българското урологично дружество със съдействието на ГлаксоСмитКлайн.
В рамките на “Отиди на преглед” ще се провеждат открити безплатни информационни
срещи със специалисти-уролози, на които гражданите ще могат да задават своите въпроси, свързани с доброкачествената простатна хиперплазия и нейната симптоматика. През 2015 година се планират близо 80 срещи в различни населени места във всички региони на страната.
Доброкачествената простатна хиперплазия (ДПХ) е доброкачествено заболяване на простатната жлеза. То се изразява в увеличаване на простатата, която започва да притиска пикочния канал и се създава неудобството при уриниране. Стесняването на уретрата и остатъчната урина в мехура причиняват оплакванията, съпровождащи заболяването. Честото ставане на мъжете нощем, неудобството при излизането навън, ако се наложи да се ползва тоалетна – тези и още други неудобства на практика за цялото семейство се дължат именно на това заболяване.
Създадена е и фейсбук страница, която да е в помощ на пациентите и техните роднини, където те могат да открият полезна информация за доброкачествената простатна хиперплазия и актуални новини за всички предстоящи срещи от кампанията “Отиди на преглед”.
Първите срещи от кампанията “Отиди на преглед” за 2015 г.:
Срещата в Нова Загора ще се проведе на 26 февруари (четвъртък), от 10.30 ч. В Пенсионерски клуб “Загоре” в кв. Загоре.
В същия ден, 26 февруари, от 16:00 ч. ще се проведе и срещата в Сливен в Пенсионерски клуб “Дружба” (зад 15 и 16 блок).
В Бургас срещата ще се проведе в петък, 27 февруари, от 10:00 ч. в пенсионерски клуб
„Вая“, кв. Долно езерово, ул. Паисий №60.
Българското урологично дружество е основано през 1960 г. Основните му цели са да подпомага и развива урологията в България чрез стимулиране на научно-изследователската работа на своите членовете в областта на урологията, поддържане на високо ниво на професионална квалификация на уролозите, внедряване на най-новите световни постижения в урологията и популяризиране постиженията на българските уролози.

Подновяват образователната кампания за мъжко здраве “Отиди на преглед”
Кампанията си поставя за цел да насърчи мъжете над 50 да обърнат внимание на симптомите

Коментари

Преминете на горе