НовиниОт природата

Бял равнец – избавлението от всички беди

Баните с билката лекуват миоми, смъкване на матката, бяло течение и други болки

Бял равнец - избавлението от всички беди.
Бял равнец – избавлението от всички беди.

Има едно растение, което е известно като „мъжка билка”, но в същото време е едно от най-ефективните средства срещу женски неразположения като нередовна менструация, маточни кръвотечения и мигрена. За лечебното растение бял равнец (Achillea millefolium) в много книги посветени на билките може да се намери определението „избавление от всички беди”. Той е много непретенциозно и жилаво растение, което цъфти по поляни и край житни ниви.
При фитотерапията се използват цветовете. Също както и при невена, белият равнец се бере точно по обед в най-силното слънце. Това е така, защото тогава максимално се синтезират етеричните масла, които му придават специфично тръпчивото ухание и лечебната сила. Ето защо е добре чай от бял равнец да пие всяка жена.
Той въздейства изключително добре на корема на жената, така че тя не би могла да направи нищо по-добро за здравето си, освен при разходка в гората или из полето да си набере букетче пресен бял равнец. Цветовете на растението са бели до розово-червени и ухаят тръпчиво ароматно на слънцето.
Според книгите на Мария Требен при възпаление на яйчниците още първата баня на половината тяло премахва болките, а възпалението постепенно отшумява. Баните с бял равнец са също толкова успешни и при напикавания на стари хора и деца. Изключително полезни са и при бяло течение. В тези случаи, наред с баните, трябва да се пие и чай от бял равнец – по две чаши на ден. Баните на половината тяло са подходящи и при смъкване на матката и отстраняване на миоми. Трябва обаче в продължителен период от време, всеки ден да се комбинира с по четири чаши чай от цариче на глътки и с тинктура от овчарска торбичка, с която да се масажира коремната област от влагалището нагоре.

Установено е, че чаят от бял равнец стимулира правилната дейност на бъбреците, премахва безапетитие, отстранява газове и спазми в стомаха, смущения в черния дроб, възпаления на стомашно-чревния тракт.
Установено е, че чаят от бял равнец стимулира правилната дейност на бъбреците, премахва безапетитие, отстранява газове и спазми в стомаха, смущения в черния дроб, възпаления на стомашно-чревния тракт.

Пристъпите на мигрена, причинени от промяната на времето или фьон, минават само с една чаша чай от бял равнец, изпит горещ и на глътки. При редовна употреба на чая мигрената може напълно да изчезне. Белият равнец има кръвопречистваща сила. Той може да изтласка от тялото редица, загнездили се в него от години, болести.
Не на всеки е известно, че белият равнец действа директно и чудесно върху костния мозък и стимулира кръвообразуването там. Логично е той да е и ефикасен при заболявания на костния мозък, при които всяко друго лекарство е безсилно, дори при наяждане на костите, за което се прилагат лечения с чай, бани и разтривания с тинктура от бял равнец.
Белият равнец е едно добро средство за кръвоспиране при кървене на белите дробове и може, в комбинация с корен от аир, да излекува рак на белите дробове. Аировите корени се дъвчат денем, а от чая от бял равнец се пие сутрин и вечер по една чаша на глътки. Чаят има почти мигновен ефект при кръв в стомаха и силно кървящи хемороиди, както и при болки под лъжичката и силни стомашни киселини. Билкарите съветват при простудни заболявания, гръбначни или ревматични болки хората да пият много чай от бял равнец и то горещ, колкото може да издържи човек.
Установено е, че чаят стимулира правилната дейност на бъбреците, премахва безапетитие, отстранява газове и спазми в стомаха, смущения в черния дроб, възпаления на стомашно-чревния тракт, повишава дейността на чревната жлеза и спомага по този начин за редовно ходене по голяма нужда. Тъй като той помага чудесно и при смущения в кръвообращението и съдови конвулсии, може да се използва при ангина пекторис. Неприятни сърбежи във влагалището се отстраняват чрез промивки и бани на половината тяло с екстракт от бял равнец. От цветовете на белия равнец може да се приготви много добър мехлем за хемороиди.

Общо
Бял равнец - избавлението от всички беди
Заглавие
Бял равнец - избавлението от всички беди
Описание
Баните с билката лекуват миоми, смъкване на матката, бяло течение и други болки.
Автор
Публикувано от
Здраве да е

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker