Новини

Младите посланици на Русе – отличени на празника на града

Младите посланици на Русе - отличени на празника на града
Младите посланици на Русе – отличени на празника на града

Кметът Пламен Стоилов се срещна днес с десетки млади посланици на нашия град.

Тазгодишната среща е своеобразно продължение на миналогодишното събитие, което събра успелите русенци у нас и в чужбина. Сред посланиците миналата година бяха личности, допринесли за имиджа и развитието на града, прославили дунавската столица на България по целия свят.
Тази година срещата се проведе с младите посланици на Русе, с талантливите деца и младежи – „Лицата на Русе“, които през последните няколко години Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“ подпомага. Целта на срещата е да продължи традицията и да насърчи младите русенци да се учат, растат и развиват успешно тук. В града, родно място на талантливи и достойни личности, град – притегателен център за младите и успяващи българи.

Габриела Йорданова, Тереза Тодорова, Пресияна и Мирела Димитрови с кмета Пламен Стоилов
Габриела Йорданова, Тереза Тодорова, Пресияна и Мирела Димитрови с кмета Пламен Стоилов

Сред присъстващите гости бяха председателят на Общинския съвет проф. Христо Белоев, ректорът на РУ проф. Велизара Пенчева, екипът на кмета, ръководители на работни групи и състави, родители и разбира се младите таланти на Русе.
„Горд съм, че съм сред вас, млади посланици, защото вие скъпи деца сте нашето бъдеще. Създаването на фондацията „Русе – град на свободния дух“ целеше именно да насърчи и подкрепи, вас, талантите на Русе, които вярвам, че давате всичко от себе си, за да бъдете най-добрите. Пожелавам ви никога да не спирате на се развивате и да мечтаете, защото само по този начин ще реализирате целите си, превръщайки се в достойни граждани на най-добрия град за живеене. Честит празник!“, каза кметът Пламен Стоилов в приветствието си.
В празничната програма, с изпълнения на три песни, се включиха Габриела Йорданова, която представи страната ни на Евровизия, Тереза Тодорова, както и сестрите Мирела и Пресияна Димитрови – участнички в „България търси талант“.
На събитието присъства и създателят на най-голямата образователна платформа в България – сайта УЧА.СЕ, Дарин Маджаров, който пристигна в града специално за срещата си с талантите на Русе. Той приветства всички присъстващи по повод празника на града и разказа три житейски истории на „Лицата на Русе“ – за провалите, за мечтите и за това, че всеки получава, това което заслужава.
По повод празника на града и с цел да стимулира желанието на талантите да се развиват и да придобиват нови знания, Община Русе подари на всички млади посланици на града на свободния дух абонамент за сайта УЧА.СЕ. и магнит за спомен от срещата.
И тази година участниците имаха възможност да формулират послание върху част от огромен пъзел – Стена на посланията, оставяйки частица от себе си тук. В края на срещата за присъстващите имаше сладка изненада, празнична торта „Млад посланик на Русе“.

Общо
Младите посланици на Русе - отличени на празника на града
Заглавие
Младите посланици на Русе - отличени на празника на града
Описание
Кметът Пламен Стоилов се срещна днес с десетки млади посланици на нашия град.
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker