Новини

Младежи от ОМД-Русе участваха в проект по програма „Еразъм +” в Загреб

Българските участници представиха композиция, породена от красотата на градския парк в Загреб

Младежките работници се завърнаха с много нови идеи.
Ритъм, движение, танц и креативност събраха 35 младежи от 11 страни в столицата на Хърватия – Загреб.

Ритъм, движение, танц и креативност събраха 35 младежи от 11 страни в столицата на Хърватия – Загреб. Младежките работници Людмила Любенова, Петя Бонева и Вероника Миланова представиха България, Русе и Младежкия дом в тренинг курс „Танцови инструменти за включване“.
В периода 28.10 – 04.11.2016 г. участниците обменяха опит, обсъждаха как да приложат танца като метод в неформалното образование. Проектът бе насочен към танцьори, желаещи да се развиват професионално в сферата на танцовото изкуство. Друга цел на проекта бе да се изготви наръчник „Танцови инструменти за включване”. В допълнение към различни методи и инструменти, свързани с танци, наръчника ще се състои от коментари на танцьори и треньори от страните партньори по темата за социалното включване на младите хора и подобряване на социалния живот чрез танц. Освен представители от България, участие взеха и от Хърватия, Словения, Испания, Полша, Словакия, Литва, Италия, Гърция, Румъния и Чехия. Всекидневните занимания включваха дискусии, разучване на нови танцови техники и методи, работа по групи, импровизации и др.
Най-интересен за участниците бе иновативния метод „Side Performing“, който провокира артистите да създадат перформънс, вдъхновен от заобикалящата ги среда. Българските участници представиха композиция, породена от красотата на градския парк в Загреб. Част от дейностите на проекта беше и специално организираната междукултурна вечер, на която страните представиха обичаи, храни и напитки. Партньорите в тренинга останаха очаровани от българските обичаи и традиционните ястия.
Младежките работници се завърнаха с много нови идеи, емоции и покани за съвместни проекти.

Младежи от ОМД-Русе участваха в проект по програма „Еразъм +” в Загреб
Българските участници представиха композиция, породена от красотата на градския парк в Загреб.
Здраве да е
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker