Начало - Новини - Млади политици стартират национална кампания срещу телефонни измами

Млади политици стартират национална кампания срещу телефонни измами

Пенсионери от цялата страна вече получават инструкции от младежи на ГЕРБ

Младите вече информират хората над 55 как да се пазят от телефонни измами

Младите вече информират хората над 55 как да се пазят от телефонни измами

Национална информационна кампания срещу телефонните измамници тръгва от Русе. Инициативата е на младежите от ГЕРБ и се осъществява с помощта на народния представител Пламен Нунев. Акцията ще се проведе във всички области на страната през следващите седмици.
Идеята хрумва на младите политици от крайдунавския град, но е прегърната от всички организации в страната, уточни депутатът Нунев. По думите му около 30 са регистрираните телефонни измами само в Русе от началото на 2014 година, а в жертви се превръщат най-вече възрастните хора. Затова точно към тях е насочена настоящата кампания. За целта вече се раздават изработени картонени брошури, които се прегъват като пирамида и могат да бъдат поставени в близост до телефона в дома. В материалите са описани различни случаи на телефонни измами, както и какво трябва да предприемат възрастните хора, ако някои ги потърси със съмнително искане. На всяка от брошурите е оставено място, за да се впишат три имена и телефон на най-близките им хора, които да потърсят на първо време и да звъннат на 112. Едно от указанията, написано с големи букви гласи по никакъв начин да не предоставят спестените си пари на непознати хора.

Брошурата

Брошурата

Раздаването на материалите вече е стартирало по пенсионерски клубове в града и по селата в областта. Инициативните млади хора са убедени, че информационната кампания, която са предприели ще дадат резултат и броят на измамените ще бъде ограничен до минимум.
Първата среща областният председател на младежката структура Павел Цветков и Бранимир Стефанов – член на областното ръководство бе организирана в пенсионерски клуб в кв. „Възраждане” в Русе. Председателят на Обединения съюз на пенсионерите в крайдунавския град Петинка Митева на свой ред благодари за загрижеността и похвали бързината, с която се отговаря от младите на основен проблем, стоящ пред всеки възрастен човек в града и региона.

Млади политици стартират национална кампания срещу телефонните измами
Около 30 са регистрираните телефонни измами само в Русе от началото на 2014 година

Коментари

Преминете на горе