Начало - Деца и родители - Млади таланти с концерт за 9 юни – Ден на приятелството

Млади таланти с концерт за 9 юни – Ден на приятелството

На концерта ще свирят и възпитаници на Даниела Кюркчиева

На предстоящия концерт ще се изявят и възпитаници на Даниела Кюркчиева

Събитието е посветено на Световния ден на приятелството – 9 юни. Организатор е НУИ „Проф. Веселин Стоянов“ – Русе с подкрепата на Община Русе и Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“.
В концерта ще участват възпитаници от класа на преподавателката по пиано Даниела Кюркчиева, които са на възраст от 5 до 18 години. Сред тях има и ученици започнали развитието си при нея и насочили се към други изкуства: класическо и народно пеене, класически и модерен балет, изобразително изкуство. Сред участниците ще има и деца със специални образователни потребности. Гости в деня на приятелството ще бъдат ученици от Националния лицей по изкуствата „Дино Липати“ – Букурещ.
В навечерието на Празника на славянската писменост култура и просвета– 24 май, Кюркчиева беше удостоена с почетен знак „Златен век“ – печат на Симеон Велики на официална церемония в Министерство на културата и с награда „Русе-2014“ в категория „Начално и средно образование“.Тези награди са признание за многобройните национални и международни отличия, дипломи, медали, грамоти, стипендии, номинации на учениците й, за техните участия в майсторски класове и престижни фестивали,както и за приноса на Даниела Кюркчиева за издигане авторитета на България в световен мащаб – уникалността на наградите от конкурса „Американ протеже“ в САЩ и поканата за участие в концерти на сцената на легендарната „Карнеги Хол“ в Ню Йорк на трима нейни ученици – Николай Димитров с две награди за солист и клавирно дуо, Десислава Карагьозова и Йоана Делимаркова.

Млади таланти с концерт за 9 юни - Ден на приятелството
На 9 юни (понеделник), от 18:30 часа, в зала „Европа“ на Доходно здание ще се проведе концерт под надслов „Лидери на утрешния ден – талант без граници“.

Коментари

Преминете на горе