Новини

Младежки бизнес форум в София Тех Парк събира ученици и студенти

В журито ще се включат топ мениджъри от бизнеса, предприемачи и представители на държавните институции

Младежки бизнес форум – „Изгряващи звезди“, организиран от JA Bulgaria.
Най-големият младежки бизнес форум – „Изгряващи звезди“, организиран от JA Bulgaria, ще се проведе тази година на 3 юни, под патронажа на президента Росен Плевнелиев.

Най-големият младежки бизнес форум – „Изгряващи звезди“, организиран от JA Bulgaria, ще се проведе тази година на 3 юни, под патронажа на президента Росен Плевнелиев.

София Тех Парк ще събере на едно място близо 500 ученици и студенти от цяла България, които ще демонстрират на щанд своите продукти и услуги, разработени през 2015/2016 г. и ще представят дейността си пред жури. Със състезанието младежите завършват едногодишното си обучение по програмите „Учебна компания” (ученици) и „Стартъп“ (студенти). Програмата „Учебна компания“ е запазена марка на Джуниър Ачийвмънт и е призната от Европейската комисия за най-добра практика в обучението по предприемачество.
Форумът е отворен за посещение от всеки желаещ да се запознае с бизнес идеите на младежките екипи. За самите екипи ще бъде изключително вълнуващо да имат възможността да рекламират своите продукти пред реални клиенти и да осъществят продажби.
В журито ще се включат топ мениджъри от бизнеса, предприемачи и представители на държавните институции, за да определят кои участници ще получат престижните призове за „Най-добра учебна компания на България за 2016-та” и „Най-добра студентска компания (стартъп) на България за 2016-та”. Наградата на студентите ще бъде връчена лично от президента на Република България, г-н Росен Плевнелиев, а на ученическия екип – от представител на Управителния съвет на JA Bulgaria. Водещи на церемонията по награждаването ще бъдат Евелина Павлова от радио ФМ+ и Борис Колев, JA алумни и успешен млад предприемач.
Столична община традиционно ще отличи най-добре работещото по предприемачески програми столично училище. Наградата е част от дейностите по споразумението за сътрудничество между Столична община и JA България и ще бъде връчена от Малина Едрева – председател на Постоянната комисия по образование и култура към столичния общински съвет.
Една младежка компания ще спечели приза „Моята първа компания“ (“My first company“) на Кока Кола HBC, директна инвестиция от 10 000 лева и 6-месечно менторство и развиване на продукта или услугата в JA Startup Хамбар в София тех парк. Наградата ще бъде връчена лично от изпълнителния директор на Кока-Кола ХБК за България, Светослав Атанасов.
Два екипа – един студентски и един ученически – ще получат покана за пътуване и посещение на специализирани инициативи в Брюксел като част от наградата в категория „Агро предприемачество“ на евродепутата Владимир Уручев.
Участниците във форума „Изгряващи звезди“ на JA Bulgaria ще имат възможността да получат награди за най-добра маркетингова стратегия, предоставени от Нестле и Престиж 96.
София Тех Парк ще връчи своята награда „Технологии и иновации” на един ученически екип.
Бойко Яръмов от Progress ще връчи награда в категорията „Digital Rising Star” на един студентски стартъп.
Най-добрата учебна компания на България ще получи награда от Nu Boyana Film Studios, заснемане на кратък филм за идеята и екипа зад нея, който ще допълни представянето им на европейското състезание в Швейцария.
Министерството на икономиката за трета поредна година ще избере най-добрия екип в рамките на своя конкурс за търговска марка „Брандико“, който от миналата година се провежда в партньорство с JA България.
Изпълнителният директор на NN България Николай Стойков ще удостои сред студентските екипи най-заслужилия с приза „Социална иновация“.
HPE (Хюлет Пакард Ентърпрайз) ще връчи специална награда „Най-добър екип“, като наградата ще бъде връчена лично от изпълнителния директор за България Ираван Хира.
Изпълнителният директор на MetLife България Джордж Цаконас ще връчи чек за 1300 лв. на един ученически екип и техния учител като част от наградата “MetLife LifeChanger”.
Изпълнителният директор на SAP Румяна Тренчева ще награди една от компаниите с приза „Най-иновативен продукт/услуга“.
Българският център на жените в технологиите ще връчи наградата на Саша Безуханова за дамско предприемачество.
Една компания ще си тръгне и със специалната награда на медиите „Малки стъпки към успеха“, която ще се връчи от водещ български журналист.
Мащабният бизнес форум „Изгряващи звезди“ събира над 30 ученически мини компании и 25 студентски стартъпа от цялата страна. В него участват най-добрите младежки компании, спечелили регионалните панаири за учебни компании, които JA Bulgaria организира в края на месец април в Благоевград, Велико Търново и Хасково.
Победителят сред студентските компании ще вземе участие в състезанието за „Най-добра студентска компания на Европа“ 2016, което ще се проведе в Букурещ, Румъния в началото на юли. Най-добрата ученическа компания ще се бори за приза „Най-добра мини компания на Европа“ 2016 в Люцерн, Швейцария, в края на месец юли.
В рамките на Младежкия бизнес форум „Изгряващи звезди“, на 3 юни от 13:30 до 14:30 ч., в JA Startup Хамбар в София тех парк ще се проведе и дискусионен панел на тема „Европейски измерения на обучението по предприемачество“. Модератор на дискусията ще бъде Искрен Кръстев от българското представителство на Световния предприемачески мониторинг (GEM). Поканени за участие са кметът на Столична община, министърът на икономиката, министърът на образованието, посланикът на Кралство Дания у нас, представители на българския бизнес, както и на датския бизнес в България. Своя опит и образователен модел по предприемачество ще сподели водещата датска организация Fonden for Entreprenørskab – част от мрежата на JA Europe. По време на панела участниците ще споделят своите виждания и идеи за модела за успешно развитие на България и изграждането на култура, мислене и поведение за предприемачество като основа на конкурентоспособността на страната.

Общо
Младежки бизнес форум в София Тех Парк събира ученици и студенти
Заглавие
Младежки бизнес форум в София Тех Парк събира ученици и студенти
Описание
Най-големият младежки бизнес форум – „Изгряващи звезди“, организиран от JA Bulgaria, ще се проведе тази година на 3 юни, под патронажа на президента Росен Плевнелиев
Автор
Публикувано от
Здраве да е
Лого
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker