Начало - Новини - Юмейхо терапевт се поддържа с „Петимата тибетци“

Юмейхо терапевт се поддържа с „Петимата тибетци“

Юмейхо терапията се състои от 100 похвата

Юмейхо терапията се състои от 100 похвата

Чували ли сте за юмейхо терапия?

Признавам си, че аз не бях, докато не попаднах във Вила Булгара Еко, в село Кюлевча, където слънчевата собственичка Краси ми предложи да опитам юмейхо масаж. Така се запознах с Михаил Димитров, който се представи просто като Мишо, а се оказа един от малкото лицензирани юмейхо терапевти в цялата страна, което по-късно разбрах от сайта www.yumeihobulgaria.com.  

Оказа се, че Юмейхо е терапевтичен метод, който се основава на мануални действия, извършвани върху цялото човешко тяло с цел запазване или подобряване на здравето. Състои се от цели 100 похвата. Известен е и под името „Хълбочинно изправяща притискащо-разтриваща терапия” или „Източен специален божествен масаж”. Терапията се състои от методичното прилагане на сложен комплекс от мануални действия и физически упражнения, чиято цел е да възстанови функционалния баланс на човешкия организъм. Тя съчетава сложни процеси на физическо и духовно ниво, увеличава жизнените сили на организма чрез завръщане към Природата. По този начин се премахват или подобряват широка гама от неразположения, които могат да доведат до остри и хронични заболявания.

Оказа се, че Юмейхо е терапевтичен метод, който се основава на мануални действия, извършвани върху цялото човешко тяло с цел запазване или подобряване на здравето.

Юмейхо е терапевтичен метод, който се основава на мануални действия, извършвани върху цялото човешко тяло с цел запазване или подобряване на здравето.

Въпреки че тази терапия е замислена като профилактика, през последните години Юмейхо се налага и като лечебен метод. Лекува или намалява причините за функционалните нарушения, които с времето могат да се превърнат в хронични заболявания. По същия начин терапията може да се прилага с цел превенция или прекратяване на развитието на вече съществуващи заболявания.

Мануалните терапевтични действия в рамките на терапията, които се прилагат с цел профилактика или възстановяване, се състоят от:

  • техники за лечение на костите и ставите и пасивна гимнастика на ставите;
  • практики от акупресурата и рефлексотерапията;
  • специални масажни техники и практики;
  • стречинг елементи (удължаване и разтягане);
  • методики за възстановяването на стойката на тялото, както в статично, така и в активно положение;
  • упражнения за подобряване на биомеханиката на двигателния апарат, и др.

Докато протича терапията, която е в рамките на един час, с Михаил Димитров – Мишо си говорим за Юмейхо, за това, че работи и във Варна, съвместно със съпругата си и че е на 60 години. Признавам, че годините наистина не му личат, а той споделя, че поддържа тялото и духа си с „Петимата тибетци“, които изпълнява всекидневно.  Йогийската система от елементарни, изпълващи с енергия упражнения, произлиза от Хималаите. Известни и с името „петте ритуала на младостта и жизнеността“, те са пренесени на Запад в началото на 20-и век от британски запасен офицер, който ги усвоил в будистки манастир в Тибет. От 1978 г. насам Кристофър С. Килам е научил хиляди хора, решили да водят по-здравословен живот, да практикуват упражненията.

Говорим си за обездвижването, тежките раници на децата, стоенето пред компютър на бюро цял ден и юмейхо терапевтът се съгласява специално за читателите на „Здраве да е“ да покаже едно простичко упражнение, което обаче помага при болки в кръста. Можете да го видите във видеото по-долу.

Разделяме се с „до нови срещи“, защото такива със сигурност ще има, след като лично се убедих в силата на тази японска терапия. А Михаил е от хората с оригинална японска диплома, четвърта степен юмейхо терапевт и е лицензиран за текущата година, което ми е достатъчно, за да му се доверя отново.

Summary
Юмейхо терапевт се поддържа с
Title
Юмейхо терапевт се поддържа с "Петимата тибетци"
Description

Юмейхо е терапевтичен метод, който се основава на мануални действия, извършвани върху цялото човешко тяло с цел запазване или подобряване на здравето.

Коментари

Преминете на горе