Новини

За втора година „Америка за България“ връчва наградите  #ВМУЗЕЯСМЕ

Церемонията по награждаването ще се състои на 23 юни, петък, в “Дома на хумора и сатирата” в Габрово

Церемонията по награждаването ще се състои на 23 юни, петък, в “Дома на хумора и сатирата” в Габрово.
Наградите #ВМУЗЕЯСМЕ са резултат от традиционната конференция Кръг „С децата“, която Фондация „Америка за България“ организира за пета година.

За втора година Фондация „Америка за България“ ще връчи наградите #ВМУЗЕЯСМЕ. С тях поощряваме добри практики за привличането на различна публика и организиране на детски и семейни програми за достъп и различни партньорства. Обединени са около каузата музеите, галериите и културните организации да се превръщат все по-устойчиво в гостоприемно място за деца, цели семейства, ученици и да се отворят повече към все по-широка аудитория. България е страна с изключително богато културно-историческо наследство и природа. Срещата с познанието за това от най-ранна детска възраст дава на децата национално самочувствие и добра обща култура за заобикалящия ги свят.

Церемонията по награждаването ще се състои на 23 юни, петък, в “Дома на хумора и сатирата” в Габрово. Кметът на града – Таня Христова, ще връчи една от наградите.
Тази година конкуренцията е била голяма. Получили са се петдесет и пет проекта в трите категории:

„Най-добра работа с деца“, „Най-добра работа със семейства“ и „Най-добро партньорство“. Във всяка от категориите наградата е само една и е в размер на 5000 лв.
Журито на #ВМУЗЕЯСМЕ е в състав: Красимира Величкова, директор на Български дарителски форум, Яна Бюрер-Тавание, съосновател на платформата за доброволчество TimeHeroes, Олга Ковган, управител на културен гайд „Програмата“, Ива Таралежкова, председател на Форум „Гражданско участие“ и Веселка Вуткова, директор „Корпоративни комуникации“.
Ето какво сподели Красимира Величкова, директор на Български дарителски форум, която за втори път е жури на наградата: „Впечатлена съм, колко много неща се случват в музеите и галериите и колко много организации имат детски и образователни програми. Конкурсът дава повече гласност на всички тези хубави инициативи.“
Наградите #ВМУЗЕЯСМЕ са резултат от традиционната конференция Кръг „С децата“, която Фондация „Америка за България“ организира за пета година, с цел да обединява музеи, галерии, ателиета и работилници от цялата страна, които имат програми за деца. Мисията на Кръга е да среща и запознава професионалистите в тази област, да им дава платформа да обменят идеи и да търсят разрешения за предизвикателствата, които срещат в ежедневната си работа.
Тази година конференцията ще се състои с любезното домакинство на Етнографския музей на открито „Етър“, по покана на директора на музея Светла Димитрова. Етъра е единственият действащ на Балканите етнографски музей на открито. През 2013 г. отвори врати и музейния детски кът „Открий какво умееш“, който се радва на огромен интерес. Организатори и партньори на детския кът са екипът на музей Етър, департамент „Археология“ на Нов български университет, с финансовата подкрепа на фондация „Америка за България“.

За втора година Фондация „Америка за България“ връчва наградите  #ВМУЗЕЯСМЕ
Церемонията по награждаването ще се състои на 23 юни, петък, в “Дома на хумора и сатирата” в Габрово
Здраве да е
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Прочети още

Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker