Начало - Новини - Закаляване през лятото

Закаляване през лятото

Закаляване при децата е новата тема на Родителско кафе

Закаляване при децата е новата тема на Родителско кафе

Темата за детското здраве и закаляване е вечно актуална за родителите.

B Смяната на сезоните е предпоставка за развитие на различни заболявания. Как да предпазим детето от тях през лятото, чрез използването на закалителни процедури, ще научим на седмото „Родителско кафе“ на Лечебни заведения „Медика“. Лектор ще бъде специалистът педиатър – д-р Галя Андреева. Сбирката с тема „Закаляване през лятото“ ще се състои на 30.05.2018 г. (сряда) в Детския отдел на Регионална библиотека “Любен Каравелов” – Русе от 18:00 часа.

Щом чуем думата „закаляване“ веднага пред очите ни изниква образът на щастливо тичащи в снега голи русначета, от клипчетата в социалните мрежи, на които всички сме попадали, но процедурите имат своите особености. Излагането на различни температурни влияния трябва да се прилага постепенно. За това лятото е най-добрият сезон за начало на закалителните практики. Това е моментът, в който могат да се използват всички благоприятни фактори на околната среда – въздух, слънце и вода. Децата са особено чувствителни към липсата на свеж въздух. Пребивавайки продължително време в лошо проветрени помещения, могат да се развият нарушения в съня, загуба на апетит, гадене, главоболие, анемия.
По време на над 30-годишната си практика като педиатър, д-р Андреева се е срещнала с всевъзможни случаи и е помогнала на хиляди деца и семейства. От нея ще получим съвети и за избора на подходяща почивка спрямо здравословното състояние на детето. Опитният лекар ще сподели как в процедурите по закаляване може да се включи цялото семейство и те да се превърнат в любимо занимание.
Входът за „Родителското кафе“ е свободен, а организаторите от Лечебни заведения „Медика“ са подсигурили безплатно кафе и чай за родителите, подготвящи се за летни приключения с малчуганите.

Закаляване през лятото
Темата за детското здраве и закаляване е вечно актуална за родителите.
Здраве да е

Коментари

Преминете на горе