Деца и родителиНовини

Започва лятната ваканция в Социалния комплекс

Творческа детска енергия ще изпълни двора и клубовете по интереси на КСУДС през лятната ваканция

Лятната ваканция в комплекса обещава да е забавна
Лятната ваканция в комплекса обещава да е забавна

Комплексът за социални услуги за деца и семейства в Русе стартира от началото на юли лятната си ваканционна програма. Лятото в двора и клубовете по интереси в комплекса вече е традиционно и се оргаизира за осма поредна година. Организираната ваканция, която започва днес, ще продължи всеки делник до 11-и септември и е под мотото „Пъстро лято с Комплекса”. В нея могат да се включат деца на възраст от 7 до 18 години не само от квартал „Родина“, където се намира социалният комплекс, но и деца от всички райони на Русе.
Основната цел на ваканционната програма е да предложи разнообразни дейности и условия, за да ангажира по полезен и забавен начин свободното време на децата през лятната ваканция. В зависимост от своя талант и интереси, те ще могат да четат, рисуват, играят, танцуват, да получават нови знания и умения, да пишат и творят, вдъхновени от любими книги и приказни герои.
Лятната програма е разпределена в часове от понеделник до петък, като часовете по интереси започват от 10 до 11 и от 11 до 12 ч. Под ръководството на екип от арт терапевт, псохолог социален работник и педагог, децата ще се развиват креативно в клубовете «Ръчно творчество», « В света на книгата», «Спорт», «Музика и танци», «Млад европеец», «Мода и бижута».

Краят на лятната програма ще бъде отбелязан с хепънинг, в който ще се включат всички участници
Краят на лятната програма ще бъде отбелязан с хепънинг, в който ще се включат всички участници

В понеделник децата ще могат да творят в клуб „Ръчно творчество”, ще се срещнат с пъстрия свят на рисуването и ще се пренесат в света на изкуството.
Във вторник клуб „В света на книгата” цели да провокира твореца у всяко дете и да разпали любовта му към книгата чрез забавни задачи и игри.
В сряда клуб „Спорт” е насочен към колективните игри, които развиват у децата толерантност, умения за работа в екип и конкурентоспособност.
А в клуб „Музика и танци”, под ръководството на професионални треньори, ще усвояват различни латино танци и български народни хора.
В четвъртък в клуб „Млад европеец” малчуганите ще се запознават с невероятната природа, култура, отличителни белези и особености на страните от Европа.
Любителите-дизайнери пък в петък, в клуб „Мода и бижута”, ще имат възможност да изработват дрехи и бижута от отпадъчни и подлежащи на рециклиране материали. Едновременно с това децата ще развиват естетическия си усет и въображение.
Краят на лятната програма ще бъде отбелязан с хепънинг, в който ще се включат всички участници. Децата ще изразят себе си чрез танци, музика, поезия, рисуване и ръчно творчеств. В програмата влиза и модно ревю с участието на малките дизайнери и модели.
Организаторите на „Пъстро лято в Комплекса“/бул „Липник“ 14/ очакват във ваканционната програма да се включат около 40 деца. Вратите са отворени за всички малки русенци, уточняват те.
Валентина Караджова

Общо
Започва лятната ваканция в Социалния комплекс
Заглавие
Започва лятната ваканция в Социалния комплекс
Описание
Творческа детска енергия ще изпълни двора и клубовете по интереси на КСУДС през лятната ваканция
Автор
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker