Хранене и спорт

10 световни звезди на Салса уикенд в Русе

Тумбаито забавляваха русенци и гостите на града с интересна шоу програма

Стотици танцьори от България и чужбина са в Русе, за да вземат участие във второто издание на Салса уикенд.
Стотици танцьори от България и чужбина са в Русе, за да вземат участие във второто издание на Салса уикенд.

Стотици танцьори от България и чужбина са в Русе, за да вземат участие във второто издание на Салса уикенд. От 10 до 12 юли дунавския град се превръща в столица на горещите латино танци. Организатор на събитието е Салса Клуб „Амигос“. Проявата се реализира с финансовата подкрепа на Фондация „Русе – град на свободния дух“ и ВН-социален проект на Еконт.
„Това е един от проектите, категорично отговарящ на критериите на Фондацията за мащабност и атрактивност. Той привлича хиляди зрители и любители на салсата от страната и чужбина“, сподели по време на среща с журналист изпълнителният директор на Фондация „Русе – град на свободния дух“ Елена Минкова.
В тазгодишното издание на Салса уикенд в Русе ще се включат много повече световни звезди – 10. Това е надграждането в проекта, тъй като в миналогодишната проява е взел участие само един чуждестранен изпълнител, посочи Ивелин Стойчев, председател на Сдружение „Салса Клуб Амигос“.
Русенци и гостите на града ще прекарат три дни с едни от най-добрите танцьори, имена от световна величина, специално пристигнали от Куба, Италия, Франция. Танцьорите ще демонстрират майсторство при изпълнение на салса, бачата и кизомба, включвайки се в уркшопове и салса партита за професионалисти в сградата на Доходно здание. На 11.07.15г. от 21.30 часа пред сградата на Община Русе се проведе уникален по рода си концерт с музиката на най-добрата латино банда в България – Тумбаито и бляскава шоу програма. По традиция водещ на събитието бе Памбос Агапиу, популярният кипърски танцьор и международен съдия по спортни танци.
Сред звездите русенци ще разпознаят кубинецът Алфредо Торес и очарователната му партньорка Жоржет Илиева. Специално за събитието пристигат и други имена от световна величина в този жанр:
Aлберто Валдес и Aндрия Панаги – едни от най-известните кубински танцьори и инструктори в света. Алберто Валдес е известен с елегантността си по време на изпълнение и преподаване, своя висок професионализъм, енергия и дух. Много често го наричат „Инструктора на инструкторите“, сега живее в Милано и притежава една от най-големите и известни школи. Андрия Панаги идва от Кипър, но живее в Прага, където се счита за основоположник на салса културата в Чехия. От 2010 г. тя живее в Милано и работи с Алберто.
Lieb J – професионален танцьор от 14 годишна възраст, той е директор и хореограф на световноизвестната Salsache танцова компания. Иноватор и създател на стила салса – хип-хоп. Роден в Санта Клара, Куба, но сега живее в Италия, където преподава салса, хип-хоп, афро танци. Неговият уникален талант в съчетание с любов и съпричастност към танца и студентите, му позволява не само да научи хората да танцуват, но също така и да обичат танците.
Едуардо и Aлесандра – Едоардо се доближава до света на танците още от 15 годишен започвайки да танцува хип-хоп по улиците на Торино. В последствие се занимава със салса и участва в различни състезания за аматьори и професоиналисти. През 2011г. започва да работи заедно с Денис Навоти, с която развива своите умения и познания в афро-латинските танци. В момента двамата провеждат уроци и изнасят кизомба шоу програми в цяла Италия и Европа.
Yami и St’effy са две от най – големите имена на кизомбата и сембата. Yami е професор по Семба, Кизомба и Бачата (модерен и доминикански стил). St’effy е професионална танциорка, професор по модерен Джаз, възпитаничка на L’Academie Internationale de la Danse, попадайки случайно в света на латино танците, тя е запленена от страстта им.

Общо
10 световни звезди на Салса уикенда в Русе
Заглавие
10 световни звезди на Салса уикенда в Русе
Описание
Тумбаито забавляваха русенци и гостите на града с интересна шоу програма
Автор
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker