Хранене и спорт

“Посланик на Русе” с няколко титли от европейското по бойни изкуства

България бе домакин за първи път на Европейско първенство по ушу

“Посланик на Русе” с наколко титли от европейското по китайски бойни изкуства.
“Посланик на Русе” с няколко титли от европейското по китайски бойни изкуства.

Теодор Недев, старши треньор в “Движение за хармонично развитие – България” се завърна от Европейското първенство по винг чун и традиционни стилове в ушу с общо 5 медала, което го прави най-титулуваният състезател в цялото състезание. Боецът, който наскоро получи и отличие “Посланик на Русе”, завоюва първо място в дисциплината договорен винг чун двубой (т.нар. дуйлян), две втори места в дисциплините винг чун ножове и дървен манекен, както и две трети места в традиционните дисциплини тай дзи и багуа.
Отлично се представи и младши треньорът на клуба Цветомир Колев, който грабна два медала – един златен и един бронзов. По повод успешното си участие, русенците коментират: “Въпреки че поради финансови затруднения нашият клуб успя да излъчи само двама състезатели, се оказахме отборът с най-голяма успеваемост. След като за пореден път доказахме високото си професионално ниво на работа, очакваме повече подкрепа в бъдеще, за да могат да се включат повече наши състезатели, особено деца.”
Тази година за първи път България е домакин на Европейско първенство по ушу, което беше отлично организирано от Община Стара Загора. Европейската федерация по ушу отбелязва своя тридесети юбилей като за първи път проведе и отделно първенство по винг чун, което се състоя от 13-ти до 16-ти май и беше последвано от първенството по традиционни стилове от 17-ти до 23-ти май. Община Бургас вече се е кандидатирала за домакин на първенството през 2016-та година. “Ние вече подготвяме кандидатурата на Русе за домакин, което би могло да се осъществи след 4-5 години. Спортно събитие с мащаб над 1000 участници, състезатели и съдии със сигурност ще е силен икономически стимул за града. А и новата спортна зала дава допълнителна стойност на
кандидатурата ни” споделя Теодор Недев.
Шампионът е посветил живота си на самоусъвършенстването си. Има 8 висши образования, сред които магистър по философия към СУ, бакалавър по актьорско майсторство към НАТФИЗ, след-дипломни квалификации за масажист, треньор по ушу и шахмат към НСА и др. Освен това редовно посещава семинари в страната и чужбина за допълнителни умения. И не на последно място, редовно участва в международни и световни състезания, включително и на Първите олимпийски игри по интелектуални спортове в Пекин през 2008 г.

Общо
“Посланик на Русе” с наколко титли от европейското по китайски бойни изкуства
Заглавие
“Посланик на Русе” с наколко титли от европейското по китайски бойни изкуства
Описание
България бе домакин за първи път на Европейско първенство по ушу.
Автор
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker