Хранене и спорт

България полудя по докторската диета на Ваня Червенкова

Ваня Червенкова след отслабването /Снимка: Личен архив/
Ваня Червенкова след отслабването и докторската диета /Снимка: Личен архив/

Всяка втора или трета жена вече е чувала за „диетата на Ваня Червенкова“, а не малко са и господата, които прибягват до нея. В последните месеци България буквално полудя по т.нар „докторска“ диета на бизнес дамата, която през последните години изглеждаше доста позакръглена. Днес няма да я познаете. Фигурата й претърпя пълна промяна. Тя реши да разкаже пред медиите тайната за своето отслабване, за да помогне на други хора с наднормено тегло да регулират килограмите си.
Всъщност диетата на Ваня Червенкова се оказва диета на нейния приятел – гримьорът Бони, от когото научила за начина на сваляне на килограми. Преди да започне обаче се консултирала с диетолози, лекари, прочела литература и чак тогава започнала да я прилага върху себе си. „За много кратко време видях, че диетата има уникален ефект и реших, че е хубаво да я споделя с всички хора и мои приятели във фейсбук поради причината, че много хора имат проблеми с килограмите. Хубавото при тази диета е, че се яде – ядеш правилно, ядеш разделно и същевременно поправяш метаболизма си, като отслабваш естествено“, казва Червенкова.
По думите й, диетата е на принципа на разделното хранене. По два дена се ядат различни видове храни, но в тези дни се яде само от тях. 2 дена картофи, 2 дена пиле, 2 дена салати (може да са пресни зеленчуци, печени, на пара), 2 дена риба, 2 дена плодове и 2 дена само кисело мляко. Така организмът привиква на тази еднаква храна и участва един-единствен ензим за разграждането й. Диетата продължава 12 дена, като е добре да се повтори, ако има нужда! За 12 дни се свалят най-малко 8 килограма.
Освен това всяка сутрин за тези, които нямат проблеми със стомаха, се взема на гладно 1 аспирин и 1 витамин C. Хапчето се приема за улесняване на метаболизма и по-бързото преработване в стомашно-чревния тракт. Вода се пие много, кафе и чай – без захар! Независимо печено, пьржено или варено – важното е храните да не се смесват! Това е принципът на диетата.
Според нея, диетата е не само за здрави хора, но и за такива с различни проблеми, тъй като самата диета се наричала още докторска. Тя се препоръчва дори когато трябва човек да влезе за операция. По този начин се изчиства организмът и той започва да работи правилно.
Червенкова е категорична, че не познава човек при който диетата да не е подействала.

ПО ДНИ

1-и и 2-и ден – картофи – независимо как са приготвени (може да бъдат овкусени с малко зехтин и сол)

3-и и 4-и ден – пиле – печено, пържено, варено

5-и и 6-и ден – салати – може да бъдат съставени от различни видове зеленчуци (позволено е да са приготвени на пара и на скара)

7-и и 8-и ден – риба – независимо как е приготвена и какъв е видът ѝ

9-и и 10-и ден – плодове (без банани, защото са много калорични)

11-и и 12-и ден – кисело мляко

Общо
България полудя по докторската диета на Ваня Червенкова
Заглавие
България полудя по докторската диета на Ваня Червенкова
Описание
В последните месеци България буквално полудя по т.нар "докторска" диета на бизнес дамата, която през последните години изглеждаше доста позакръглена.
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker