Хранене и спорт

Благотворителна кулинарна изложба се състоя в Русе

Навръх Никулдн бяха раздадени и годишните награди в сферата на туризма в Русе

Цялата благотворителна кулинарна изложба бе разпродадена за часове
Цялата благотворителна кулинарна изложба бе разпродадена за часове

В Доходното здание в Русе по случай Никулден се състоя благотворителна кулинарна изложба „Риба и рибни продукти“ и церемония по връчване на годишните награди на Община Русе в сферата на туризма за 2014 г.

На изложбата присъства кметът Пламен Стоилов, който официално откри събитието, както и зам.-кметът по икономика, инвестиции и собственост Даниела Шилкова. Организатор на събитието е Община Русе, ИАРА, Съюз на хотелиерите и ресторантьорите – Русе, магазин „Синия Дунав”, Професионална гимназия по туризъм. Присъстващите бяха категорични, че рибното изложение е не само атрактивно и интересно, но и полезно, тъй като от продажбите на продуктите се събраха 575 лв., които ще бъдат дарени на Професионална гимназия по туризъм „Иван П. Павлов”, а възпитаници на училището взеха участие в програмата. По време на изложението се проведе и кратка викторина за деца и възрастни с много награди. Ръководството на Община Русе също се включи в благотворителната разпродажба, от която кметът Пламен Стоилов си закупи интересно приготвена щука, а зам.-кметът Даниела Шилкова – торта под формата на рибката Немо.
На 6 декември се проведе и второто издание на конкурса за годишни награди на Община Русе в сферата на туризма „Дунавски лимес 2014“. Организатори са Община Русе, ОП „Русе арт“ и Съюза на хотелиерите и ресторантьорите – Русе. Събитието уважиха кметът Пламен Стоилов, зам.-кметът по икономика Даниела Шилкова, директорът на дирекция „Култура и образование” Ирена Петрова и Красимир Иванчев – председател на Съюза на хотелите и ресторантьорите. Кметът официално откри церемонията по връчване на тазгодишните награди като заяви, че е горд за втора поредна година в нашия град да се провежда подобно събитие. Той допълни, че голяма част от проектите за благоустройството на Русе работят за превръщането на града ни в туристически център, но освен реставрирането и поддръжката на културните ценности на територията на града ни, трябва да имаме и качествено обслужване, за които се грижат от ресторантьорския и хотелиерския бранш. Стоилов заяви, че се надява всички заедно да извървят пътя към възвръщането на позициите на град Русе като един от европейските туристически центрове.
Журито на тазгодишното издание на конкурса „Дунавски лимес 2014“ определи призьорите от конкурса.Носителите на призове получиха почетни грамоти от Община Русе, а на спечелилите се присъдиха и почетни плакети. В края на церемонията номинирани и победители си направиха обща снимка за спомен и си обещаха да се съберат отново още по-успешни догодина.

Общо
Благотворителна кулинарна изложба се състоя в Русе
Заглавие
Благотворителна кулинарна изложба се състоя в Русе
Описание
Цялата благотворителна кулинарна изложба бе разпродадена за часове В Доходното здание в Русе по случай Никулден се състоя благотворителна кулинарна изложба „Риба и рибни продукти“ и церемония по връчване на годишните награди на Община Русе в сферата на туризма за 2014 г
Автор
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker