От природатаХранене и спорт

Наздраве със смути, приготвено в Био магазин „Тайната градина“

Енергийните бомби са комбинация от зеленчуци плодове и добавка от суперхрана

Ралица приготвя смути само пред клиента и го поднася с усмивка
Ралица приготвя смути само пред клиента и го поднася с усмивка

Различни видове смути започва да предлага Био магазин „Тайната градина“/The Sekret Garden/. Феновете на здравословното хранене в Русе могат да заредят тялото си с енергийните бомби, представляващи комбинация от плодове, зеленчуци и суперхрани. Майсторката на смутитата Ралица Иванова е напълно оборудвана да ги приготвя и е готова с рецептите за тях. Тя е убедена, че предимствата на тази „напитка“, която визуално напомня шейка или фреша, и която всъщност няма нищо общо с тях, са много.
Смути е смес от сезонни плодове, комбинирани със зеленчуци, които се блиндират цели, запазвайки по този начин всички фибри на продуктите. Освен това, сместа е по-хранителна от фреша и на практика изтисква сок и от плодове и зеленчуци без водно съдържание. Ще се уверите, ако дойдете в Био магазина и изпиете едно смути от спанак, банан и круша, например. Но и това не е всичко. Ралица казва още, че енергийната бомба, наречена смути, е много засищаща и е в състояние да замени едно хранене. Дори се отслабва със смути, добавя тя, като уточнява, че го е изпробвала на себе си и е свалила преди време няколко килограма. Атрактивното е, че Рали приготвя смутито пред клиента, като той сам избира каква добавка от суперхрана да му се прибави. Да припомним, че суперхраните могат да бъдат: мед, пчелен прашец, смлени сурови какаови зърна, мака-корени, спирулина на прах/най-доброто морско водорасло/, кокосово масло, чиа семена и т.н.

Зелено смути от спанак, банан, круша и чиа семена
Зелено смути от спанак, банан, круша и чиа семена

Добавката може да бъде и под формата на таханови смеси от смлени семена или ядки, също по избор на потребителя. Сега е сезонът на дините и пъпешите, от които също може да се приготвя смути, казва Ралица. Тя обещава, че всеки ден ще приготвя смутита, дори е изработила ежедневно меню за тях. Менюто ще е качено и на сайта на The Sekret Garden във Фейсбук: facebook.com/bioTSG . Дори ще има анонс за това, какво ще е смутито през следващия ден, добавя Ралица. Цената на едно смути варира от 3 до 5 лева.

Автор и снимки: Валентина Караджова

Общо
Наздраве със смути, приготвено в Био магазин „Тайната градина“
Заглавие
Наздраве със смути, приготвено в Био магазин „Тайната градина“
Описание
Смути е смес от сезонни плодове, комбинирани със зеленчуци, които се блиндират цели, запазвайки по този начин всички фибри на продуктите
Автор
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker