Хранене и спорт

Пет принципа на „ръчната диета“

Пет принципа на ръчната диета
Пет принципа на ръчната диета

Колко храна трябва да се поема наведнъж или кои са петте принципа на ръчната диета

Когато всичко е с мярка, не страда нито здравето, нито талията. Това припомнят от научно-популярното списание Guard Your Health като цитират и редица изследвания, които доказват, че напоследък преяждането се превръща в „масов спорт“. А в същото време, за да влезете във форма, не е нужно да се подлагате на тежки диети и да се тормозите постоянно само с варени броколи. Достатъчно е просто да въведете ред в хранителния си режим и да започнете да дозирате правилно количествата с помощта на 5 принципа, базирани на лесен ориентир – вашата собствена ръка.

5-те принципа на ръчната диета
1. Свийте двете си ръце в юмруци и ги допрете един до друг – това е количеството зеленчуци, които ви се полагат за деня.
2. Предната част на юмрука със свити пръсти е вашата дневна норма бавни въглехидрати (ориз, варива, макаронени изделия, хляб).
3. Очертанието на дланта без пръстите е парчето месо, което можете да си позволите на ден.
4. Свитият юмрук в целия си обем се равнява на количеството плодове, което трябва да изяждате всеки ден, за да сте здрави.
5. Горната фаланга на показалеца е количеството животински мазнини, които можете да приемате на ден без вреда за фигурата.

Запомнете как изглежда вашата дневна порция храна, измерена по този начин и я разделете на три части – сутрин, обед и вечер. Това е, нищо сложно, нали?!

Източник: https://www.manager.bg/

Пет принципа на
Колко храна трябва да се поема наведнъж или кои са петте принципа на ръчната диета
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker