Начало - Хранене и спорт - Четири вида спорт и над 250 участника на „Дунавска перла“ в Русе

Четири вида спорт и над 250 участника на „Дунавска перла“ в Русе

Четири вида спорт и над 250 участника на „Дунавска перла“ в Русе

Четири вида спорт и над 250 участника на „Дунавска перла“ в Русе

IX-то издание на Международния фестивал по гимнастика “Дунавска перла” с четири вида спорт ще се проведе на 5 и 6 ноември в „Булстрад Арена“.

„Щастлив съм, че в Русе предстои провеждането на международния фестивал по гимнастика, който обединява четири вида спорт. Идеята за провеждането на фестивала в „Булстрад Арена“ се зароди още от създаването на залата“, заяви зам.-кметът Димитър Наков на пресконференция днес. Той добави още, че подобни фестивали насърчават спортуването, мотивират младите хора и се превръщат в запомнящ се спортен празник за децата.
На срещата с медиите присъстваха още президентът на СК „Акро“ Димитър Митев, старши треньорът на СК „Акро“ Силвия Митева, Любомир Ковачев – представител на акробатичен клуб „Локомотив“, Станислав Стоянов – председател на спортен клуб по скокове на батут „Имидж-Русе“.
Тази година към организаторите от Спортен клуб “АКРО” се присъединяват и още два русенски клуба, а именно Акробатичен клуб “Локомотив” и Спортен клуб скокове батут “Имидж”. Събитието се организира с подкрепата на Община Русе, фондация “Русе – град на свободния дух” и програма “Русе – европейски град на спорта 2016”, с домакинството на зала „Булстрад Арена“ и подкрепа на спонсорите.
През тази година форматът на МФГ “Дунавска перла” се разширява до 4 спорта. Освен вече традиционните художествена и спортна гимнастика, своя дебют правят спортната акробатика и скоковете на батут. Състезателите са деца и младежи на възраст от 6 до 19 години. В двата състезателни дни на фестивала участниците ще се съревновават в различни възрастови групи и дисциплини. Турнирът по художествена гимнастика е в 5 възрастови групи. Състезателите по спортна гимнастика ще спорят за медалите на 6 уреда в 5 възрастови групи. Спортната акробатика организира състезание в 3 възрастови групи и видовете мъжка двойка, женска двойка, смесена двойка, женска тройка и мъжка четворка. При скоковете на батут възрастовите групи са отново 5, а дисциплините индивидуално и синхрон. На терена на „Булстрад Арена“ ще излязат общо над 250 състезатели от Испания, Словакия, Молдова, Румъния, Казахстан, Белгия и над 20 клуба от цялата страна.
Събитието е с вход само за възрастни. Цената е 4 лв. за целодневен многократен билет за 1 ден. Деца и ученици ще могат да посетят събитието безплатно. Билети могат да се закупят предварително на касите на Ивентим и в дните на събитието от касата на „Булстрад Арена“.
Всеки от двата дни на състезанието програмата започва в 9:00 ч. сутринта. Официалното откриване на форума е на 5 ноември, събота, от 13:15 ч., а галата – отново на 5 ноември, събота, от 13:30 ч. В нея ще участват певиците Тереза Тодорова и Габриела Иванова, Танцова формация “Мираж”, Клуб по танци “Рок стар”, ТФ “Здравец”, ЦДГ “Зора”, деца от СК “АКРО”, а специални гости ще бъдат националният отбор ансамбъл девойки по художествена гимнастика.

Четири вида спорт и над 250 участника на „Дунавска перла“ в Русе
IX-то издание на Международния фестивал по гимнастика “Дунавска перла” с четири вида спорт ще се проведе на 5 и 6 ноември в „Булстрад Арена“.

Коментари

Преминете на горе