Хранене и спорт

Google помага да влезем във фитнеса

Ясният план за изпълнение е ключовият фактор, който определя дали човек ще постигне целта си

Стегнат корем с google
Google помага да влезем във фитнеса.

Ако сте добри в създаването намерения, но не сте добри в изпълнението им, новите цели, с които Google Calendar разполага, могат да ви спасят (съвсем скоро) стегнатия задник.

Приложението помага да се съсредоточите върху тази цел, като автоматично определите време за това в графика си.
Тази на пръв поглед незначителна помощ може да направи всичко различно за постигането на вашата цел, показва ново изследване. Резолюциите често се провалят, защото човек си поставя високи цели, без да прави нещо конкретно, за да ги реализира. Едно ново проучване, в британския журнал „Психология на здравето“, установило, че ключовият фактор, който определя дали човек ще постигне целта е ясният план за изпълнение.
Ето как Google Calendar Goals – който стартира на 10-ят рожден ден на Google Calendar – може да помогне: вземете своя iPhone или Android и изберете цел от менюто от универсалните цели (като йога) или определете своя собствена потребителска цел (да тренирам за полумаратон, да речем). Указанията ще ви питат колко често искате да работите върху целта си, и колко дълга трябва да е всяка сесия. Можете също така да качите и най-доброто време за тренировка (сутрин, обед, вечер, или по всяко време). След това технологията сканира вашия календар и графици в сесиите за тренировка. (Уви, програмата не може да запазва места в йога класа. Така, че Google: какво ще кажеш следващата версия да е такава?)
Очаквайте трудна любов. Ако се опитате да насрочите обяд с много напитки вместо планирания пробег в събота сутринта, Calendar Goals ще премести тренировката в друго време. Ако продължите да анулирате, Calendar Goals ще продължи да премества тренировката, точно както би направил един личен треньор. А ако постоянно променяте ранната си сутрешна тренировка през уикенда? Приложението използва „машинно обучение“, за да разбере, че не можете да вдигнете дупето си от леглото, но умирате от желание да отидете на работа.
Няма нужда да се използвате Goals само за фитнес цели. Google ви предлага да опитате всичко от медитиране до да се научите да кодирате или да си направите собствен списък с желания. Довършете романа си, откажете се от добавената захар, декорирайте къщата, станете като Гуинет Полтроу, не заприличвайте на Гуинет Полтроу … мечтите са безкрайни. Просто бъдете внимателни какво си пожелавате, защото сега ще трябва да следвате поставените цели.

Общо
Google помага да влезем във фитнеса
Заглавие
Google помага да влезем във фитнеса
Описание
Ясният план за изпълнение е ключовият фактор, който определя дали човек ще постигне целта си.
Автор
Публикувано от
Здраве да е
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker