Хранене и спорт

Спестете пари и време с йога

Д-р Стал се надява да види интервенциите, свързани с ума и тялото и уелнес програмите, да бъдат по-широко достъпни в света на йога!

Eдна добра новина за йогите и медитиращите, която няма нищо общо със страхотни крайници или либидото.
Спестете време и пари с йога.

Eдна добра новина за йогите и медитиращите, която няма нищо общо със страхотни крайници или либидото. Нови изследвания показват, че практикуването на тези техники ум-тяло може действително да доведат до големи икономии на здравето по-късно.
Проучването, публикувано наскоро в списание PLoS One, следвало повече от 17 000 души за период от 4 години. През това време, 4500 от участниците били включени в 8-седмична програма, която била предлагана в Института по медицина „Бенсън-Хенри“, който учи на допълнителни техники свързани с ума и тялото като йога, медитация, когнитивни поведенчески умения, и умението да се съсредоточаваш; останалите били в контролната група. За двете групи участници, изследователите проследяват колко често те използват здравни услуги, всичко от назначения редовен лекарски преглед до тестове и болнични или посещение на спешните отделения, както и защо.
В края на краищата, те са установили, че средно, тези участници, които преминали обучението „дух-тяло“ използват здравеопазването с 43% по-малко в сравнение с контролната група, което означава, че спестяват всяка година около 2360 $ на човек при посещение на спешните отделения. Освен това, екипът достигнал до заключението, че обучението за съсредоточаване може да означава да се спестяват около $ 640 до $ 25,000 на пациент годишно.
Защо? Вероятно знаете, че стресът може да повлияе на здравето ви, но човек не винаги осъзнава, че здравословните проблеми, свързани със стресът съставляват третият по големина част разходи за здравеопазване в Съединените щати след сърдечно-съдовите и раковите заболявания. В действителност, според проучване, публикувано в „Журнал на американската медицинска асоциация“ (ЖАМА) през 2013 година в раздел „Вътрешна медицина“, 40-60% от първичната медицинска помощ е свързана със стрес.
Разстройства, свързани със стреса включват заболявания като депресия и тревожност, стресът също може да се прояви като физическа болка в гърба, главоболие, безсъние, гастроезофагеална рефлуксна болест, раздразнени черва, дискомфорт в гърдите, и още много други.
Това последно проучване показва, че интервенциите, свързани с ума и тялото предлагат начин за пациентите да участват в собственото си лечение, като по този начин намаляват лекарските посещения и прекратяват проблемите още в зародиш, казва водещият автор Джеймс E. Стал, доцент по медицина в медицинското училище в Дартмут. Това е особено важно, като се има предвид проучването направено от ЖАМА, което показва, че при първичните посещения, свързани със стреса, само 3% от лекарите всъщност обясняват на пациентите за начини за управление на стреса.
В дългосрочен план, д-р Стал се надява да види интервенциите, свързани с ума и тялото и уелнес програмите, да станат по-широко достъпни и да бъдат обхванати от здравни планове. Но междувременно, хубавото на упражненията ум-тяло и практиките за освобождавене на стреса е, че исъществуват няколко начина за създаване на собствена програма. Можете да започнете с йога упражнения в дома (или на работа!) и целта ви да е да правите около 10 минути медитация на ден.
Д-р Стал споделя, че „Последователността и практиката са ключови -дори при някакви си 10 минути на ден може да има голямо влияние върху вашето здраве – те всички имат кумулативна полза.“

Общо
Спестете пари и време с йога
Заглавие
Спестете пари и време с йога
Описание
Д-р Стал се надява да види интервенциите, свързани с ума и тялото и уелнес програмите, да станат по-широко достъпни.
Автор
Публикувано от
Здраве да е

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker