Хранене и спорт

Канго джъмпс – най- забавната тренировка

Този спорт изразходва повече енергия и калории от джогинга

Канго джъмпс е прекрасен и лесен начин да свалите няколко излишни килограма.
Канго джъмпс е прекрасен и лесен начин да свалите няколко излишни килограма.

Канго джъмпс е последната мода в спорта. Практикува се със специални обувки, има не само тренировъчен, но и рехабилитационен характер.
Обувките за канго джъмпс са дело на канадския доктор Грегори Летхамп. 80-те години на миналия век са периода, в който швейцарският инженер Денис Невил развива модела и създава комфортни обувки с добър дизайн. Първият модел вижда бял свят през 1994 година на международно спортно шоу. През есента на 2001 г. е създаден и първият модел, предназначен за деца.
Всеки, който спортува знае, че между 27 до 70% от хората, които практикуват бягане, имат наранявания, които са получили още през първата година. Канго джъпс обаче са били разработени точно за джогинг и целта им е да се намали негативното въздействие върху ставите. Не само това. С тези обувки няма болки в глезените, коленете, пищялите, бедрата, долната част на гърба и гръбначния стълб. Освен това тренировката с пружиниращите обувки е много по-забавна от тичането в парка или на пистата.
Канго джъмпс е прекрасен и лесен начин да свалите няколко излишни килограма. Разбира се, ще кажат скептиците, с увереността, че са ме хванали в крачка, тъй като всяко интензивно движение топи калории. В този спорт обаче се изразходват повече енергия и калории, отколкото ако използвате обикновени спортни обувки, защото всяка една обувка тежи два килограма. Тренировката с Канго джъмпс натоварва главно коремните и седалищните мускули, но също така и цялото тяло. Най-важното, което е от значение за лесното отслабване, което трябва да знаете, е, че при скоковете се ускорява метаболизмът.

Тренировката с Канго джъмпс натоварва главно коремните и седалищните мускули, но също така и цялото тяло.
Тренировката с Канго джъмпс натоварва главно коремните и седалищните мускули, но също така и цялото тяло.

 
Не е нужно да се притеснявате, че може да си навредите на здравето, защото скокливите обувки се препоръчват от лекарите по спортна медицина за рехабилитация след травми или операции. Специалистите смятат, че това е продукт, който позволява на пациентите да продължат рехабилитациония си режим с тези аеробни упражнения без риск от претоварване.
Хиропрактиците препоръчват Kaнго джъмпс на хора с проблеми с гръбнака. Тези прожиниращи обувки са идеални за укрепване на гръбначния стълб, оптимизиране на ортостатиката, за развитиие на баланс, координация и гъвкавост с минимално напрежение.
И общопрактикуващите лекари препоръчват Канго джъмпс за корекция и предотвратяване на здравословни проблеми като: затлъстяване, сърдечно-съдови оплаквания, депресия, запек, болки в гърба, слабост на пикочния мехур, липса на енергия, имунна недостатъчност, за възстановяване след раждане.
Оказва се при „скачането” се подобрява зрението. Ето защо офталмолозите също препоръчват такива тренировки. И педиатрите се застъпват за този вид спорт, защото е доказано, че Канго джъмпс подобрява координацията, създава положителни нива на енергия и мотивация, улеснява учебния процес и концентрацията и е добър помощник в борбата със затлъстяването. Още по-интересно е, че тези специални обувки са добър съюзник на деца с аутизъм и със синдром на Даун.
Ако все още се чудите дали Канго джъмпс е вашият спорт, ще споменем, че с една едночасова тренировка със скачащите обувки изгаряте средно 1200 калории. Не се притеснявайте- можете да отидете с приятелка, да заведете майка си и детето/децата си , защото с тези обувки няма значение на каква възраст сте и с какво тегло сте. Те ви предлагат просто едно полезно забавление.

Общо
Канго джъмпс – най- забавната тренировка
Заглавие
Канго джъмпс – най- забавната тренировка
Описание
Този спорт изразходва повече енергия и калории от джогинга
Автор
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker