Начало - Хранене и спорт - Тежкоатлети от цялата страна идват за купа „Русе – 2015“

Тежкоатлети от цялата страна идват за купа „Русе – 2015“

Тежкоатлети от цялата страна идват за купа "Русе - 2015"

Тежкоатлети от цялата страна идват за купа „Русе – 2015“

Четвъртото издание на турнира по вдигане на тежести за купа „Русе” ще се проведе на 2 май, в зала „Академик” на Русенския университет „Ангел Кънчев”.
Над 70 млади тежкоатлети от цялата страна ще си дадат среща на турнира. Състезанието ще се проведе по системата „Синклер”, като ще има индивидуално и отборно класиране.
Новият момент в тазгодишното издание на турнира е разделянето на състезателите в нови възрастови групи. Класирания ще има при момичета и момчета до 15 години, юноши, кадети и кадетки.
Сред официалните гости, които се очаква да пристигнат за купа „Русе”, са световни и олимпийски шампиони по вдигане на тежести и хора, допринесли за развитието на този спорт в града ни. Очаква се, представянето на младите тежкоатлети да следят старши треньорът на всички национални гарнитури по вдигане на тежести Иван Иванов, президентът на федерацията по вдигане на щанги Неделчо Колев и генералния секретар Борислав Гидиков.
Турнирът се провежда под егидата на Община Русе. Началото на състезанието е в 10.30 часа, а официалното му откриване ще бъде от 12 часа.

Тежкоатлети от цялата страна идват за купа
Над 70 млади тежкоатлети от цялата страна ще си дадат среща на турнира

Коментари

Преминете на горе