Начало - Хранене и спорт - Русенски тежкоатлети на Държавно отборно първенство

Русенски тежкоатлети на Държавно отборно първенство

35 млади русенски тежкоатлети ще се включат в първия кръг на Държавното отборно първенство по вдигане на тежести

35 млади русенски тежкоатлети ще се включат в първия кръг на Държавното отборно първенство по вдигане на тежести

35 млади русенски тежкоатлети ще се включат в първия кръг на Държавното отборно първенство по вдигане на тежести, което ще се проведе през следващата седмица в град Сливен. Турнирът ще се състои между 16 и 20 март, а в него ще се включат традиционно клубове от цялата страна.

Младите тежкоатлети от ТСК „Русе” ще бъдат водени от техните треньори Кръстина и Радослав Атанасови, под чието ръководство миналата година завоюваха две отборни купи на Държавното отборно първенство при момичетата и момчетата.

През тази година в състезанието има разделение на щангистите във всички възрастови групи при момичетата и момчетата. Русенският тим ще има представители при момичета и момчета до 13 години, при кадетите и кадетките до 15 години и при юноши. Към тимът в Сливен ще се присъедини и Надежда-Мей Нгуен, която в момента е на подготовка в София. Младата състезателка ще участва в контролното състезание на националният отбор по вдигане на тежести.

„Подготовката за Държавното отборно първенство върви отлично. Преди две седмици имахме контролна среща с отбора от Кубрат, а постигнатите от децата резултати са много добри”, коментира треньорката на ТСК „Русе” Кръстина Атанасова.

Русенски тежкоатлети на Държавно отборно първенство
35 млади русенски тежкоатлети ще се включат в първия кръг на Държавното отборно първенство по вдигане на тежести, което ще се проведе през следващата седмица в град Сливен

Коментари

Преминете на горе