Начало - Хранене и спорт - Русенски тежкоатлети с призови места от турнир в Габрово

Русенски тежкоатлети с призови места от турнир в Габрово

Русенски тежкоатлети с призови места от турнир в Габрово

Русенски тежкоатлети с призови места от турнир в Габрово

С призови места от 11-ото издание на турнира по вдигане на тежести „Михаил Петров” в Габрово се завърнаха младите тежкоатлети от ТСК „Русе”. Надпреварата се организира от местния клуб, носещ името на известният български щангист, който е бил трикратен световен и двукратен европейски шампион.

Новото през тази година в турнира бе, че в него участваха момчета и кадети. В надпреварата се включиха близо 40 млади тежкоатлети от Русе, Стара Загора, Асеновград, Червен бряг, Сливен, Кубрат, Габрово, Кнежа и Сопот. Сред тях бяха четири момчета и двама кадети от ТСК „Русе”, водени от техните треньори Кръстина и Радослав Атанасови.
При децата, Кристиян Йорданов завърши трети. Пети остана Роберт Димов, Митко Георгиев се класира седми, а осмото място бе заето от Ангел Русев.
При кадетите, Стилиян Гроздев остана втори след олимпийския шампион в детската Олимпиада от Нанджин, Китай – 2014 г. Божидар Андреев. Пети в тази група остана Матей Чинков.
Турнирът премина под зоркия поглед на старши-треньорът на националния отбор по вдигане на тежести Иван Иванов, който искаше да проследи лично представянето на младите тежкоатлети и техните постижения в края на годината.
Иванов проследи и контролно състезание, провело се през уикенда в Търговище. Там участваха по пет момичета и момчета от ТСК „Русе”. Въпреки че нямаше класиране, младежите се постараха да дадат най-доброто от себе си, а Надежа-Мей Нгуен успя да подобри личният си рекорд в изхвърлянето.

Русенски тежкоатлети с призови места от турнир в Габрово
С призови места от 11-ото издание на турнира по вдигане на тежести „Михаил Петров” в Габрово се завърнаха младите тежкоатлети от ТСК „Русе”.

Коментари

Преминете на горе