Хранене и спорт

Русенец със сребро от Европейското по вдигане на тежести в Литва

Със сребърен медал се завърна от Европейското първенство за младежи и девойки в Литва състезателят на Тежкоатлетически спортен клуб – Русе Стилиян Грозев
Със сребърен медал се завърна от Европейското първенство по вдигане на тежести Стилиян Грозев

Със сребърен медал се завърна от Европейското първенство по вдигане на тежести за младежи и девойки в Литва състезателят на Тежкоатлетически спортен клуб – Русе Стилиян Грозев. 16-годишният младеж, който бе един от най-малките в своята категория се представи блестящо и събра двубой от 261 килограма в двете движения.

Стилиян се състезаваше в категория до 62 килограма при 20-годишните заедно с още 9 младежи. „Групата беше изключително силна. Всеки един от състезателите беше силна конкуренция. Въпреки това се чувствах сигурен преди излизанията, а и подготовката ни преди състезанието премина добре”, сподели Стилиян, който бе за няколко дни в Русе след Европейското първенство.
Русенецът записа трети резултат в изхвърлянето с 118 кг, след това взе бронз и в изтласкването с 143 кг. Това му бе достатъчно за второто място в общото класиране и сребърния медал. Шампион стана Айдин Емра от Турция, а втория български състезател в тази категория – Петър Ангелов се нареди седми.
На Стилиян Грозев предстои подготовка за Световното първенство по вдигане на тежести за мъже заедно с националния отбор воден от старши треньора Иван Иванов. На предстоящото състезание, което ще се поведе през ноември в град Хюстън – САЩ, тимът ни ще се опита да защити завоюваните вече квоти за предстоящата Олимпиада.

Общо
Русенец със сребро от Европейското по вдигане на тежести в Литва
Заглавие
Русенец със сребро от Европейското по вдигане на тежести в Литва
Описание
Със сребърен медал се завърна от Европейското първенство по <strong>вдигане на тежести</strong> за младежи и девойки в Литва състезателят на Тежкоатлетически спортен клуб – Русе Стилиян Грозев
Автор
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker