Хранене и спорт

Да изваем секси фигура с тренировки с танци

От танголатес до танци на пилон

Да постигнем хубава фигура, която да показваме на плажа.
Да постигнем хубава фигура, която да показваме на плажа.

Танци на пилон – този тип танци не са за хората със слаби нерви. Те изискват дълги и тежки тренировки. Въпреки привидната лекота на движенията, на практика са нужни значителна гъвкавост, координация и грация на движенията, както и ловкост. Доброто разтягане, общият мускулен тонус и силата на горната и долната част на тялото се явяват съществено преимущество. Но всеки, който тренира по този начин ще се сдобие с изваяни мускули, особено на краката и седалището, и идеален релеф.
С бели денса се натоварват раменете, бедрата, корема, гърба, талията. Можем да кажем, че целият организъм е задействан от този уникален танц на корема. При това неговото въздействие върху ставите е минимално, което го прави подходящ за хората със заболявания на опорно-двигателния апарат. Сложните движения подобряват значително и гъвкавостта на тялото.
А сега ще ви споделя тайната, благодарение на която отслабнала драстично актрисата Дженифър Лав Хюит. Нарича се бути йога. Това е комбинирана тренировка от йога и танци, по време на която на глезените се завързват тежести за по-голям ефект. Старанието да се храни правилно също помогнало на Дженифър буквално да се преобрази.
Тук идва моментът да споменем и за така популярният от известно време туъркинг. Грешно приписват този танц на Майли Сайръс. Тя го направи популярен през последната година, но всъщност туъркингът (или баунсът, както още го наричат /от bounce – скачам, подскачам/) не е новост за танцовата култура, а Майли Сайръс вероятно не е била родена, когато се е танцувал палавия с нотки на еротика и съблазън танц.
Професионалната сърфистка Анастасия Ашли е известна със секси загрявките си преди състезание. Условието да използвате „подскачащите“ движения на туъркинга е просто – освободете ханша, освободете задръжките и се забавлявайте. Палавите движения на таза всъщност се съчетават най-добре с реге музиката, която е известна именно със своята разюзданост и ритмичност.

Танголатес -създател е аржентинската фитнес-инструкторка Тамара ди Тела.
Танголатес -създател е аржентинската фитнес-инструкторка Тамара ди Тела.

Най-хубавото в туъркинг мания е, че танцът извайва прекрасна фигура. Танцовите студия и инструкторите по аеробика и зумба включват в упражненията и хореографиите си „баунс“. В интернет пространството и най-вече в YouTube има безброй видео клипове с обяснения как точно се танцува туърк, така че се разтърсете, намерете вашето видео, пуснете волумето на макс и се развихрете в продължение на половин час. След няколко седмици танци не може да няма разлики във вашата фигура.
Още една интересна хитова тренировка се зароди напоследък. Нарича се танголатес. Създател е аржентинската фитнес-инструкторка Тамара ди Тела. Тя открива общото между тангото и пилатеса и го свързва в система, която вае форми, поддържа горда осанка, стяга мускулите и тренира гъвкавостта. От най-ранно детство Тамара се опитва да вкара западни идеи в строгото общество на Буенос Айрес и накрая успява. Последователи на новия стил стават Стинг и съпругата му, Браян Адамс и Салма Хайек.
Спортът успокоява и стабилизира нервите. Укрепва гръбнака. Той е идеален вариант за рехабилитация и възстановяване след операция и боледуване, което ни е държало продължително време обездвижени, обяснява ди Тела.

Общо
Да изваем секси фигура с тренировки с танци
Заглавие
Да изваем секси фигура с тренировки с танци
Описание
От танголатес до танци на пилон
Автор
Публикувано от
Здраве да е
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker