Хранене и спорт

Испанска паеля спечели първото кулинарно състезание „На върха на ножа“

Първото място спечели актьорът Илия Деведжиев /вдясно/ с испанска паеля
Първото място спечели актьорът Илия Деведжиев /вдясно/ с испанска паеля

Община Русе се класира в челната тройка в първото издание на кулинарното състезание за непрофесионалисти „На върха на ножа“, което се проведе в Русе. Печена пъстърва и картофи соте с билкова коричка донесоха трета награда на Елена Ангелова от дирекция „Икономика и управление на собствеността“. Първото място спечели актьорът Илия Деведжиев с испанска паеля. В неговия отбор се включи Теодора Иванова от Гимназията по туризъм, която веднага получи предложение за работа от собственика на ресторант „Балкантурист”. На трето място се класира Пламена Енчева от филиала на Русенския университет в Разград. Предметни награди спечелиха и останалите участници в надпреварата, а наградата на журито отиде при Десислава Тихолова от Регионалния исторически музей.
В първото по рода си състезание участие взеха 9 отбора-непрофесионалисти. В тях се включиха представители на различни институции в град Русе и по един ученик от Професионалната гимназия по туризъм „Иван П. Павлов”.
Председател на журито беше Ивайло Димитров –шеф-готвач и председател на Клуб на професионалните готвачи – град Русе. Шеф-готвачите Живко Димитров и Петър Атанасов се изявиха като членове на журито.
„Няма да крия, че когато имам време ми доставя огромно удоволствие да готвя. Всичко, което видях на това състезание, е впечатляващо”, заяви кметът Пламен Стоилов, който награди участниците и увери организаторите, че имат пълната подкрепа на Община Русе и за следващото издание на конкурса догодина.

Общо
Испанска паеля спечели първото кулинарно състезание
Заглавие
Испанска паеля спечели първото кулинарно състезание
Описание
Първото място спечели актьорът Илия Деведжиев с испанска паеля
Автор
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker