Хранене и спорт

С „целувката на маймуната“ махаме двойна брадичка

Масаж, упражнения и постоянство помагат да се избавим от този дефект – двойна брадичка

Понякога и звездите се чудят как да се отърват от този дефект наречен двойна брадичка.
Понякога и звездите се чудят как да се отърват от този дефект наречен двойна брадичка.

Едно неприятно явление, което за съжаление през последните години е все по-разпространено, е т.нар. двойна брадичка. Никак не е приятно да се погледне човек в огледалото и там да съзре двойна гушка, особено ако е още млад. Обикновено този проблем се задълбочава и става по-видим с годините, особено след 45 години.
Разпространено е схващането, че двойната брадичка се появява най-вече при хора, които имат наднормено тегло, спят на висока възглавница или четат легнали. Истината е, че вредните навици, колкото и да са вредни, нямат отношение към образуването на двойната брадичка. Интересното е, че не толкова повечето килограми отгоре са причина за образуването на този некрасив дефект, колкото колебанието в теглото, смятат учените.
Най-често причината за двойната брадичка се оказва наследствена. Ако майка ви и баба ви я имат, нищо чудно, че и при вас се появява. Нещата обаче не винаги са толкова прости – двойната брадичка може да се получи следствие на заболяване на щитовидната жлеза. Каквито и да са причините обаче, всеки би се радвал да де отърве от този дефект.
Възможно ли е по някакъв начин да се преборим с увисването и да се сдобием с по-красив профил? Да, но не смятайте, че можете да го постигнете с магическа пръчка. Резултатът изисква малко упражнения и много постоянство.


Масажът е един от най-ефективните и простите начини за премахване натрупванията под брадичката. Хубавото е, че движенията може да усвоите лесно и сами да се масажирате при всяка възможност.
Ето един препоръчителен масаж:
С пръсти потупвайте кожата под брадичката, а след това опишете дъга с пръсти от шията към брадичката. Докато извършвате тези движения, долната челюст трябва да бъде издадена преди горната. Този масаж се прави в продължение на 5 минути сутрин и вечер, но може и по-често. Особено ефективно е при нанасянето на крема за лице.
Друг ефективен метод са следните упражнения:

С пръсти потупвайте кожата под брадичката, а след това опишете дъга с пръсти от шията към брадичката.
С пръсти потупвайте кожата под брадичката, а след това опишете дъга с пръсти от шията към брадичката.

1. Отворете широко устата, долната част на устната разширете чрез долната челюст. От това положение продължете да движите долната челюст и устната нагоре-надолу. Като за начало 15 пъти е добре, но постепенно увеличете броя на движенията.
2. Целувката на маймуната. Можете да стоите или седите, само е важно гърбът да е изправен. Главата дръпнете назад, така че да виждате тавана и да усетите как се напрягат мускулите под брадичката. След това издължете устните (както обичат да правят маймуните понякога) като че искате да целунете тавана и остане в това положение за около 5 секунди. Докато правите това, погрижете се и останалите мускули на лицето да бъдат спокойни.
3. Упражняване на съпротива – палецът на едната ръка поставете на костта от долната челюст, точно на мястото, където се свива и продължава нагоре към ухото, а средният пръст от другата страна. Така, ръката ще направи дъга на която може да разчита главата. Натискът не трябва да бъде твърде силен, но трябва да почувствате, че мускулите са активирани. За да бъде ефективно упражнението е необходимо да поддържате тази позиция най-малко 10 минути или поне два пъти по 5 минути.
Дори и да не ви достигнат време и търпение да премахнете двойната брадичка, не драматизирайте. Известни личности също имат такъв проблем, но компенсират с други качества и с умение добре да прикриват дефекта си.

Общо
С целувката на маймуната махаме двойна брадичка
Заглавие
С целувката на маймуната махаме двойна брадичка
Описание
Масаж, упражнения и постоянство помагат да се избавим от този дефект
Автор
Публикувано от
Здраве да е
Лого
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker