Начало - Хранене и спорт - Младежи помпят мускули на нова площадка за стрийт фитнес

Младежи помпят мускули на нова площадка за стрийт фитнес

Кметът Пламен Стоилов откри първата площадка за стрийт фитнес в Русе.

Кметът Пламен Стоилов откри първата площадка за стрийт фитнес в Русе.

Кметът Пламен Стоилов откри първата площадка за стрийт фитнес в Русе. Тя се намира до блок „Съединение“. На събитието присъстваха още зам.-кметовете Димитър Наков и Наталия Кръстева, изпълнителят Асен Тодоров – собственик на „АС СТРОЙ“, администраторът на Фейсбук групата „Русе иска площадки за стрийт фитнес“ Айдемир Чалъков, както и много младежи, които вече ползват модерните уреди. Всички те направиха демонстрация на стените, лостовете, халките. В отлична форма се оказа и кметът Пламен Стоилов, който преди години е тренирал спортна гимнастика и показа част от уменията си, които не е забравил.
„По мое време нямаше такива площадки, започнахме от нулата. Това е първата, която е изцяло готова, довършваме и още една, която се намира в ж.к. „Чародейка“ до бл. 305. Смисълът на тези съоръжения е децата да спортуват – да излязат от апартаментите си и да станат от компютрите“, каза още Стоилов.

Младежи вече тренират активно

Младежи вече тренират активно

На площадките има осветление, за да може да се тренира и вечер. По едно и също време всяко от съоръженията може да се ползва от около 20 човека. Уредите са комплексни и са разположени на площ от 120 кв.м. Шведски стени, висилки и уреди за лицеви упори са само част от оборудването, което ще е разположено върху модерна ударопоглъщаща настилка.
„През изминалата година направихме две нови спортни игрища в кварталите „Здравец-север“ и „Чародейка“, а тази изградихме нови три, които са разположени в различни русенски квартали. Идеята ни е във всеки район на града да има по една площадка за стрийт фитнес, една спортна и една за фитнес на открито“, заяви кметът Пламен Стоилов.
Той увери, че скоро ще са готови и още две нови фитнес площадки за тренировка на открито. Те ще се намират пред бл. „Ген. Иван Винаров“ в кв. „Мидия – Енос“ и на ул. „Тодор Икономов“ в кв. „Чародейка“.
От името на младежите, които вече ползват уредите, Айдемир Чалъков благодари на Стоилов и заяви, че когато усилията на граждани и на екипа на кмета се обединят, нещата се случват по най-добрия начин.

Младежи помпят мускули на нова площадка за стрийт фитнес
Кметът Пламен Стоилов откри първата площадка за стрийт фитнес в Русе.

Коментари

Преминете на горе