АкваСорс

КолСейф (CallSafe)

КолСейф е калъф за мобилен телефон КолСейф (CallSafe – обади се безопасно) е калъф за мобилен телефон (или смартфон,iPhone), който предпазва човекът, който разговаря, от вредната микровълнова радиация, радиация на близкото поле и термална радиация.

Докладът Interphone

Докладът Interphone представлява изследване на стойност 16,5 милиона британски лири, продължило едно десетилетие, ръководено от Световната здравна организация (СЗО). Целта му беше да проучи има ли връзка между използването на мобилни телефони и риска от развитие на мозъчни тумори.
Изследването е проведено в сътрудничество между 13 различни нации и е било финансирано както от правителствата, така и от индустрията.
Докладът бе критикуван за недостатъци, изследването продължило над 10 години и дори хората най-често използващи мобилни телефони, били сравнително скромни в продължителността на разговорите си, в сравнение с днешните стандарти. Основният извод е, че тези, които използват мобилните си телефони поне 30 минути дневно в продължение на едно десетилетие, биха били изложени на по-голям риск от развитие на рак на мозъка. Тревожен е фактът, който подчертава, че в рамките на 20-30 години не може да се види напълно въздействието на мобилните телефони. Някои от другите констатации са все още малко неясни и е необходимо да бъдат извършени допълнителни изследвания, особено по отношение на ефекта от използването на мобилни телефони от деца.

Световно изследване за връзката между мобилните телефони и влошеното здраве
Швеция – учени от Швеция твърдят, че хората, които започват да използват мобилни телефони, ненавършили 20 години, е пет пъти по-вероятно да развият определен вид тумор, тъй като черепът им е по-тънък, а мозъкът им все още се развива.
Австрия – изследвания, проведени от университета в Грац сочат, че 68% от мъжете, които носят мобилни телефони в джоба на панталона си, са с увредени сперматозоиди.
Австралия – професор Курана, доцент по неврохирургия в Австралийския национален университет по медицина, заявява, че „има значителни и непрекъснато увеличаващи се доказателства за връзката между използването на мобилен телефон и някои видове мозъчни тумори“.
Великобритания – Департаментът по здравеопазване на Великобритания не е обновявал насоките си в продължение на повече от четири години. В тях е записано, че децата е добре да избягват „несъществените“ разговори, а възрастните трябва да бъдат „кратки по телефона“.
Докато първите мобилни телефони се появиха през 80-те години, то през последните 5-10 години, те са достъпни за млади и стари. Развитието на типични заболявания, като рак, може да отнеме до 30 години след излагане на канцерогени като азбест, но все още не се знае времевия диапазон, свързан с мобилните телефони. Часовникът вече може да е започнал да тиктака… Не позволявайте вие или вашите близки да продължават да поемат риска. Използвайте CallSafe.
Използването на предпазен колан не гарантира, че няма да катастрофирате, но със сигурност ще намали вероятността от сериозни наранявания. Единственият начин да се избегне катастрофата е като не се качите в колата. Не ви предлагаме да спрете да използвате мобилния си телефон, за мнозина това би било немислимо. Това, което предлагаме, е да започнете да използвате мобилния си телефон по-безопасно, като му поставите CallSafe.
Мобилните телефони излъчват микровълнова радиация която е налице, когато той е включен, а не само когато говорите. CallSafe блокира тази радиация. Забравете за момент за всички интелигентни функции и приложения на мобилния си телефон. Вместо това опитайте да мислите за него като мини-микровълнова фурна без предпазни стени. Сега се опитайте да си представите как държите мини-микровълнова печка до главата, сърцето или слабините си. Не бихте го направили, нали? И все пак ние всички го правим… всеки ден.

CallSafe предпазва от „близкото и далечното поле“ на радиация и намалява с 96% SAR нивата. SAR(Specific Absorption Rate) е мярка за размера на радиочестотната енергия, която се абсорбира от тялото при използване на мобилния телефон. Други продукти на пазара не осигуряват пълното покритие на слушалката и не покриват близкото и далечното поле на радиация.

За да се защитите от вредните емисии, предлагаме следните предпазни мерки:

  1. Намаляването на времето, в което използвате мобилния си телефон, ще намали риска за здравето. Наистина лесно.
  2. Заменете разговора с СМС, когато е възможно.
  3. Изключете или защитете вашия телефон, като го поставите в своя CallSafe, докато го носите със себе си.
  4. Изключвайте мобилния си телефон през нощта.
  5. Ако трябва да проведете разговор, използвайте CallSafe.
  6. Забранете на детето си да използва телефона, когато е възможно. Когато това не е възможно, се уверете, че то използва CallSafe или използва телефона за наистина важни и кратки разговори.

Резултати от независими изследвания на CallSafe

Телефон

SAR стойности без защита

SAR стойности със защита
(екстраполирани от подобряване на стойностите за тествания модел Blackberry)

Apple iPhone 3GS 1,100 W/kg 0,044 W/kg
Blackberry Bold 9000 0,840 W/kg 0,033 W/kg
Samsung GT-I9100 Galaxy S II 0,338 W/kg 0,013 W/kg
Nokia 5700 1,240 W/kg 0,049 W/kg

SAR – специфична степен на поглъщане

„Въпреки, че не желаем да насърчаваме активното използване на мобилни телефони или да внушаваме, че е безопасно да се използват с CallSafe, изследването показа доста значително намаляване на стойностите на специфична степен на поглъщане. Нефинансирано изследване показва, че е необходимо да се стигне до SAR 0,05 W/kg, за да има шанс да се спрат дебатите за причиняването на тумор от мобилните телефони.“

CallSafe е кадифено калъфче с два джоба, със специален хастар. Едната страна на хастара е сива – тази част на хастара трябва да се постави между телефона и ухото ви или тялото ви когато не говорите. Вторият допълнителен външен джоб е тип кенгуру и в него също може да държите телефона. Когато не говорите, телефонът се поставя в кенгуруто или в големия джоб с екрана навън, а сивата част на хастара трябва да е към тялото ви. Когато говорите, телефонът се поставя в кенгуруто или в големия джоб с екрана навътре към сивия хастар така, че сивият хастар да е между телефона и ухото ви и да говорите свободно. 
ВНИМАНИЕ! Калъфчето не се пере! Почиства се с четка и/или влажна кърпа.

Разработка на учени от Великобритания.
Ексклузивен разпространител за България: АкваСорс

CallSafe се предлага в два варианта: за стандартен телефон и за смартфон или iPhone.

Цени и Размери:

CallSafe 
за стандартен телефон

CallSafe 
за смартфон или iPhone

Дължина: 14,5 см
Широчина: 6,5 см
Цвят: черен
Цена: 65,00 лв

Край на формуляра

 

Дължина: 14,5 см
Широчина: 8,5 см
Цвят: черен
Цена: 65,00 лв

Име и фамилия *

Вашият Email *

Телефон*

Адрес:*

Изберете категория *

Изберете продукт : *

Брой *

(При различен брой от множество продукти - Моля изпишете съответните продукти и бр. продукти от всеки в полето "Съобщение".)

Съобщение

Всички полета отбелязани с * са задължителни

Въведете кода от картинката

За да ползвате CAPTCHA вие трябва да инсталирате Really Simple CAPTCHA разширението.

Общо
product image
Обща оценка
no rating based on 0 votes
Търговска марка
Аквасорс
Продукт
КолСейф (CallSafe)
Цена
BGN 65,00
Наличност
Available in Stock

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker