Хранителни добавки

Пробиотици: здраве за червата

Пробиотици здраве за червата Ацидофилус и Бифидус са наименования на пробиотици, т.е. приятелски бактерии, които подобряват жизнеността и трябва да съставляват 98% от чревната флора на здравите хора. Те заедно са необходими за постигане на оптимално здраве на храносмилателния тракт, за укрепване на черния дроб и кръвта и за повишаване на естествените ни защитни сили.

В идеалния вариант трябва да избягваме фактори, които могат да нарушат бактериалната ни екосистема. За повечето хора това е невъзможно. Антибиотици, кортизон, противозачатъчни, алкохол, кофеин, хлорирана или флуорирана вода, консервирани храни, наситени с въглехидрати и мазнини менюта, както и напрегнат живот могат да увредят полезната храносмилателна флора.

Ацидофилус и Бифидус
Ацидофилус и Бифидус
Добавянето на пробиотици е един естествен начин за запазване на добро здраве. То може да допринесе за преодоляване на разстройващия ефект, който създават в храносмилателната ни система диетите, заобикалящата ни среда и психическият стрес.

Протобиотици за бременни
Протобиотици за бременни
Да вземем например антибиотиците – по правило те нарушават състоянието на нормалната чревна флора, защото покрай вредните бактерии убиват и част от полезните. На мястото на полезните бактерии тогава се заселват вредни бактерии, паразити или гъбички и така се получава дисбактериоза. Тя е особено опасна при децата и при хора с по-отслабен организъм. Протича скрито и коварно и е следствие от порочния кръг – предписват се още антибиотици уж за изтребване на поредните вредни микроби, те пък още повече нарушава екологията на червата и т.н.

Ето защо е разумно след всеки прием на антибиотик да се приемат Ацидофилус и Бифидус за една-две седмици, до пълно възстановяване и стабилизиране на състоянието на полезната чревна флора.
Възстановяването на полезните бактерии в червата ни предпазва от кандидоза, колиентерит, холера, дизентерия и други дисбактериози.

Лактобацилус Ацидофилус
Тази бактерия е приятел на човешкия организъм. Съдържа се в някои ферментирали млечни продукти и хранителни добавки. Когато се приема в достатъчни количества, тя се заселва в храносмилателната и пикочно-половата система и подобрява екологията на червата. Не допуска развитието на болестотворни микроби, като пречи на залавянето им за стените на червата, променя рН и кислородното съдържание и произвежда бактерицидни вещества (водороден прекис, млечна и оцетна киселина и др.); произвежда ензими, в това число галактаза, която е необходима за усвояването на млечната захар – така може да се помогне на хора с непоносимост към мляко и особено на кърмачета; предпазва червата, пикочните пътища и половата система от бактериални и гъбичкови инфекции; намалява образуването на канцерогени в червата и не позволява развитие на вредни бактерии там; намалява диарията след подлагане на радиация или химиотерапия; намалява нивото на вредния холестерол.

Лактобацилус Бифидус
Това е другата благотворна бактерия, която е нормален обитател на дебелото черво. Тя подобрява храносмилането и усвояването на белтъците и мазнините, както и задържането на минерали като фосфор, калций и желязо. Премахва запека и така подпомага изчистването на червата и възстановяването на черния дроб. Намалява алергичните реакции към мляко. Участва в разграждането на някои канцерогени вещества, намалява нивото на вредния холестерол, произвежда хормони и витамините В и К.

В комбинация със синьозеленото водорасло AFA, пробиотиците Ацидофилус и Бифидус остават живи и активни до консумацията им. Съчетанието от Ацидофилус, Бифидус и AFA се препоръчва при:

  • Внезапен или продължителен емоционален стрес;
  • Активни и пасивни пушачи;
  • Затруднения в усвояването на основните минерали и витамини от храната
    (открива се по влошеното качество на косата, ноктите и кожата);
  • Продължителна употреба на силно хлорирана или флуорирана вода;
  • Странични ефекти от употреба на антибиотици, стероиди, хормони и пр.;
  • Проблеми с храносмилането – често получаване на запек или разстройство;
  • Бебета на изкуствено хранене или с чувствително храносмилане, колики и пр.;
  • Анемия, авитаминоза, интоксикация на организма, когато се предполага дисбактериоза.
Лактобацилус Ацидофилус (ЛА)
Досега са установени следните ефекти:
• подобрява екологията на червата и не допуска развитието на болестотворни микроби, като пречи на залавянето им за стените на червата, променя рН и кислородното съдържание и произвежда бактерицидни вещества (водороден прекис, млечна и оцетна киселина и др.);
• произвежда ензими, в това число галактаза, която е необходима за усвояването на млечната захар – така може да се помогне на хора с непоносимост към мляко и особено на кърмачета;
• предпазва червата, пикочните пътища и половата система от бактериални и гъбични инфекции;
• намалява образуването на канцерогени в червата и не позволява развитие на вредни бактерии там;
• намалява диарията след подлагане на радиация или химиотерапия;
• намалява нивото на вредния холестерол.

Употреба:
1-3 капсули сутрин 40 минути преди хранене с чаша вода. За бебета и малки деца: капсулите могат да се отварят и да се добавят към охладени храни, течности, кърма или адаптирано мляко.
Съдържание:
1 капсула съдържа в малтодекстринова основа: Лактобацилус ацидофилус (щам DDS-1) – 22 мг (което осигурява над 50 х 109 = 50 милиарда жизнени клетки към момента на производство), AFA – 100 мг, обвивка на капсулата: чист желатин.
Продуктът не съдържа ГМО.
Опаковка: 50 капсули
Страна на произход: Великобритания

Име и фамилия *

Вашият Email *

Телефон*

Адрес:*

Изберете категория *

Изберете продукт : *

Брой *

(При различен брой от множество продукти - Моля изпишете съответните продукти и бр. продукти от всеки в полето "Съобщение".)

Съобщение

Всички полета отбелязани с * са задължителни

Въведете кода от картинката

За да ползвате CAPTCHA вие трябва да инсталирате Really Simple CAPTCHA разширението.

Тази бактерия подобрява храносмилането и усвояването на белтъците и мазнините, както и задържането на минерали като фосфор, калций и желязо. Премахва запека и така подпомага изчистването на червата и възстановяването на черния дроб. Намалява алергичните реакции към мляко. Участва в разграждането на някои канцерогени вещества, намалява нивото на вредния холестерол, произвежда хормони и витамините В и К.
В комбинация със синьо-зелените водорасли АФА, пробиотиците Ацидофилус и Бифидус остават живи и активни до консумацията им. Съчетанието се препоръчва при:
• Внезапен или продължителен емоционален стрес;
• Активни и пасивни пушачи;
• Затруднения в усвояването на основните минерали и витамини от храната (открива се по влошеното качество на косата, ноктите и кожата)
• Продължителна употреба на силно хлорирана или флуорирана вода;
• Странични ефекти от употреба на антибиотици, стероиди, хормони и др.;
• Проблеми с храносмилането – често получаване на запек или разстройство;
• Бебета на изкуствено хранене или с чувствително храносмилане, колики и др.;
• Анемия, авитаминоза, интоксикация на организма, когато се предполага дисбактериоза.
Употреба:
1-3 капсули вечер преди лягане, на празен стомах с чаша вода. За бебета и малки деца: капсулите могат да се отварят и да се добавят към охладени храни, течности, кърма или адаптирано мляко.
Съдържание:
1 капсула съдържа в малтодекстринова основа: Бифидус комплекс (3 вида бифидус: B. Breve, B. Longum, B. Infantis) – 22 мг (което осигурява над 50 х 109 = 50 милиарда жизнени клетки към момента на производство), AFA – 100 мг, обвивка на капсулата: чист желатин.
Продуктът не съдържа ГМО.
Опаковка: 50 капсули
Страна на произход: Великобритания

Име и фамилия *

Вашият Email *

Телефон*

Адрес:*

Изберете категория *

Изберете продукт : *

Брой *

(При различен брой от множество продукти - Моля изпишете съответните продукти и бр. продукти от всеки в полето "Съобщение".)

Съобщение

Всички полета отбелязани с * са задължителни

Въведете кода от картинката

За да ползвате CAPTCHA вие трябва да инсталирате Really Simple CAPTCHA разширението.

Общо
product image
Обща оценка
no rating based on 0 votes
Търговска марка
Аквасорс
Продукт
Пробиотици здраве за червата

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker