Хранителни добавки

Супер Антиоксидант – защита на клетките

АкваСорс Супер АнтиоксидантРазработен от АкваСорс Супер Антиоксидант с пикногенол е вероятно най-добрият комплекс от мощни естествени антиоксиданти, който може да се намери. Антиоксидантите са от жизнено важно значение в днешния замърсен и забързан свят. Много учени вярват, че редовното им приемане може да удължи живота и да го подобри качествено. Това се дължи на способността им да неутрализират свободните радикали (силно реактивни молекули, които увреждат структурата и функцията на живите клетки).

Натрупването на свободни радикали е верижно клетъчно увреждане и води до дегенерация, състаряване и заболяване. Свободните радикали предизвикват увреждане на клетката поне по три начина:

1. Разрушаване на клетъчната стена, водещо до смърт на клетката;

2. Разрушаване на клетъчните органели, което води до влошена жизненост, различни болести и преждевременно състаряване поради клетъчна хипо- и дисфункция;

3. Разрушаване на ДНК в ядрото, водещо до много сериозни проблеми в разкодирането на генетичната информация и евентуално злокачествено израждане.

Супер Антиоксидант - защита на клеткитеТялото има собствени антиоксиданти, но те не винаги са в състояние да се справят с обременената околна среда и с непрекъснато увеличаващите се негативни фактори. Основните източници на свободни радикали са слънчевата енергия (поради озоновата дупка), замърсяването, пестицидите, пушенето, някои лекарства (особено при химиотерапия и лъчелечение), летенето със самолет на голяма височина, силният стрес и др.

Супер антиоксидантът защитава всички клетки от дегенерация и е изключително полезен при:

  • активни или пасивни пушачи;
  • ежедневно умерено до високо излагане на замърсен въздух – автомобилни газове, работа в среда с висока концентрация на токсини и др.;
  • излагане на химикали или на свръхдози радиация;
  • прекомерно излагане на слънчева светлина;
  • негативни ефекти от претоварване;
  • повишен риск от сърдечно-съдови, чернодробни, дегенеративни и ракови заболявания;
  • профилактично при всички хора, които искат да забавят стареенето и да поддържат в добро състояние организма си след 35-40 г.;
  • в първото тримесечие на бременността с цел намаляване опасността от вродени аномалии и уродства;
  • за поддържане на млада, здрава, еластична и добре изглеждаща кожа и за намаляване на бръчките;
  • за предпазване от разширени вени и забавяне на тяхното развитие, ако вече са се появили.
Синергия – цялото е повече от сбора на частите
Супер антиоксидантът AquaSource е мощна комбинация от няколко съставки, подбрани след внимателно проучване. Всяка една от тях самостоятелно има благотворно действие върху организма, но при комбинирането им техният благотворен ефект се подсилва още повече.
От гледна точка на холистичната медицина този продукт е особено интересен и с това, че внася в организма на човека подбрани и хармонично съчетани субстанции от различни енергийни центрове и зони на нашата планета.
Това е естествена субстанция, открита през 16 век. Първите сведения за действието му са свързани с моряците от екипажа на капитан Жак Картие. Всички те били тежко болни от скорбут след продължително плаване и ги заплашвала сигурна смърт. По съвета на един индианец те били чудодейно излекувани с помощта на отвара от кората на някакви местни дървета.
От всички познати различни източници за добив на пикногенол за най-добър се смята кората на вид крайбрежен бор (Pinus Maritimus, Pinus Pinaster), който расте в Южна Франция. В него се съдържат над 40 различни биологично активни съставки, предимно биофлавоноиди и проантоцианиди.
Наблюденията през последните 400 години сочат, че пикногенолът е напълно безвреден и има изумително благотворно влияние върху здравето. Използва се в цяла Европа и е известен като „храната на младостта“ поради способността му да заздравява колагена и еластина – основни съставки на кожата, ставите и кръвоносните съдове. Започва да се препоръчва и от много прогресивни лекари в САЩ и Канада.
Пикногенолът е водоразтворим и се усвоява много добре от организма. Веднъж попаднал в тялото, запазва активността си 72 часа. Установено е, че като антиоксидант е 20 пъти по-добър от вит. С и 50 пъти – от вит. Е.
Пикногенолът е мощен антиоксидант, почиства като с метла свободните радикали и е може би главният кандидат за по-нататъшни изследвания във връзка с профилактиката на рака. Намалява възпалението, подобрява кръвообращението и облекчава състоянието на засегнатите от диабет, артрит и инсулт и предпазва от сърдечносъдови заболявания и рак.
Пикногенолът подобрява периферното кръвообращение и възстановява изгубената активност на капилярите и кръвоносните съдове. Също така стабилизира червените кръвни клетки и поддържа нужната им еластичност; укрепва слабите кръвоносни съдове, като стабилизира колагена и еластина и като резултат от това предпазва от микрокръвоизливи.
Отдавна е известно, че здравината на капилярите, при страдащи от високо кръвно налягане, намалява до патологични стойности. Ако хипертонията се съчетава със слабост на капилярите, вероятността от мозъчни инсулти и кръвоизливи на ретината нараства значително. Високото кръвно налягане само по себе си не причинява спукването на кръвоносните съдове, това става поради намалената им устойчивост и увеличената пропускливост. Устойчивостта на капилярите също може да бъде нормализирана чрез редовна употреба на пикногенол.
Пикногенолът е изключително важен за мозъчните функции, не само защото защитава кръвоносните съдове, а и защото е един от малкото приемани през устата антиоксиданти, които преминават с лекота кръвно-ликворната бариера, за да защитят мозъчните клетки. Изследователите са на мнение, че той подобрява мудната и неуслужлива памет, защото се отразява благотворно върху кръвообращението и клетъчното хранене.
А ето и някои от досега наблюдаваните благотворни влияния на пикногенола:
• намалява опасността от рак, сърдечносъдови заболявания, артрит, преждевременно остаряване;
• подмладява и заздравява кожата, като подобрява нейната еластичност и гладкост;
• намалява алергиите (особено ефективен е при сенна хрема, псориазис и причинени от слънцето поражения);
• оказва положителен ефект върху кръвообращението (действа противовъзпалително, подсилва капилярите, вените и артериите и ги прави по-устойчиви на травми);
• облекчава варикозните вени, подуването на краката и хроничната венозна недостатъчност, намалява опасността от флебит, отоци и възпаления;
• предотвратява и помага за възстановяване след инфаркти и инсулти;
• действа благотворно върху ставите (подобрява гъвкавостта им, намалява болката в подутите стави и отрицателните последствия от спортните травми);
• подпомага лечението на язвената болест;
• увеличава жизнеността на всички клетки, намалява последствията от стреса, подсилва имунната система;
• подобрява зрението и паметта;
• намалява усложненията при диабет (ангиопатия);
• облекчава сенна хрема, астма, хронична умора и др.;
• предпазва организма от състаряване.

Алергии, хистамин и пикногенол
Онова, което много лекари и изследователи от Финландия, Германия, Франция, Холандия, Великобритания и др. европейски страни препоръчват на първо място при сенна хрема и свързаните с нея алергии, е пикногенол, тъй като той е най-ефикасен и дава най-малко странични ефекти. Конкретно във връзка със сенната хрема, те смятат, че той е изключително ефективен, безопасен и по-евтин от повечето синтетични лекарства.
Алергията е свързана с отделянето на хистамин от клетката. Пикногенолът и някои други биофлавоноиди предотвратяват освобождаването на хистамин и следователно те са много по-добър подход към алергиите, отколкото употребата на антихистаминови препарати.
Нарушена концентрация и свръхактивност (к/с)
Пикногенолът оказва благотворно влияние, тъй като неутрализира разрушителното действие на свободните радикали още в кръвния поток, преди да атакуват, раздразнят и възпалят клетките на нервната система.
Така се постигат следните резултати:
• общ успокояващ ефект;
• значително увеличено внимание и способност за умствено съсредоточаване над даден проблем или задача;
• намалена импулсивност в поведението;
• намалена агресивност;
• субективно усещане за психически комфорт;
• повишен контрол върху собствените мисли.
В продукта на АкваСорс освен пикногенол се съдържа още гинко билоба, зелен чай, млечен бодил, боровинки и житни кълнове и два вида водорасли АФА и червена Dunaliella salina (с голямо съдържание на бета-каротин).

Употреба:
По 2 капсули дневно (2 пъти по 1 капсула).

Съдържание:
2 капсули (1 дневна доза) съдържат:
житен кълн – 740 мг,
водорасли АФА – 80 мг,
екстракт от боровинки 4:1 – 30 мг (еквивалент на 120 мг боровинка на прах),
водорасли Duneliella Salina – 20 мг (от която 0,7 мг бетакаротин),
екстракт от зелен чай – 20 мг (еквивалентно на 100 мг зелен чай на прах, от които 30% полифеноли),
екстракт от Гинко Билоба 50:1 – 20 мг (еквивалентно на 1000 мг Гинко Билоба на прах),
екстракт от кората на френски морски бор (пикногенол®) – 20 мг,
екстракт от магарешки бодил (млечен трън) – 20 мг (еквивалентно на 400 мг магарешки бодил на прах, от който 80% силимарин),
натурален витамин Е – 13,4 мг αТЕ (20IU, 134% от ПДД*),
обвивка на капсулата: чист желатин – 100 мг.
Продуктът не съдържа ГМО.

Опаковка: 60 капсули.
Страна на произход: Великобритания

Име и фамилия *

Вашият Email *

Телефон*

Адрес:*

Изберете категория *

Изберете продукт : *

Брой *

(При различен брой от множество продукти - Моля изпишете съответните продукти и бр. продукти от всеки в полето "Съобщение".)

Съобщение

Всички полета отбелязани с * са задължителни

Въведете кода от картинката

За да ползвате CAPTCHA вие трябва да инсталирате Really Simple CAPTCHA разширението.

Общо
product image
Обща оценка
no rating based on 0 votes
Търговска марка
Аквасорс
Продукт
Супер Антиоксидант - защита на клетките

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker