Суперхрани

Коластра – Колактив на АкваСорс

Коластра – Колактив на АкваСорс

От пасищно отглеждани крави

Коластра - Колактив на АкваСорс

Коластрата е течност, която се отделя от млечните жлези на женските бозайници веднага след раждането, преди появата на млякото. Образуването й е много по-сложно и съставките й не се срещат в толкова големи концентрации в нито една друга природна храна. Коластрата в продукта КолАктив на AquaSource е добита от Нова Зеландия, за която се смята, че е изключително чист източник на коластра.

КолАктив на AquaSource осигурява важни за подхранването и имунната система вещества, включително мастни киселини и всички пет класа имуноглобулини. Този продукт може да се консумира както от млади, така и от възрастни, спортисти и състезатели. Запомнете – всички чудесни съставки в коластрата са синергични – влиянието им като комбинация е по-голямо, отколкото като отделни съставки. Наричат коластрата „естественият антибиотик”, защото със съдържащите се в нея антитела предпазва от над 20 вида бактерии.

•    укрепва имунната система
•    увеличава устойчивостта към инфекции
•    спомага за по-добър растеж на децата
•    повишава здравината на костите
•    помага за изграждане на здрави мускули
•    увеличава физическата сила, работоспособност и издръжливост
•    ускорява зарастването на рани и изгаряния
•    подобрява еластичността и тургора на кожата
•    намалява бръчките и освежава външния вид
•    регенерира нервната система и вътрешните органи
•    подобрява емоционалния тонус и настроението
•    забавя стареенето, удължава живота и
•    действа подмладяващо на целия организъм.
Хилядолетия наред коластрата като първа храна за бозайниците (в това число и за човека) е предоставяла устойчивост и защита през първите дни от живота на новороденото, когато то е най-уязвимо. Чрез коластрата се пренасят наследствените антитела. Тя е наситена с широкоспектърни имуностимулатори (37 естествени имунни фактора) и много растежни фактори, които помагат на организма да се справя със заболяванията и да поддържа оптимално здраве.
Коластрата от крави съдържа между 10 и 21 пъти повече растежни фактори от човешката и затова е много по-силна. Доказано е, че тя е безопасна и биологически поносима храна за хората – дори и за тези, които са на диета, изключваща млечни продукти, тъй като съдържанието на лактоза и други обикновени млечни съставки са минимални (2 капсули КолАктив съдържат толкова лактоза, колкото 5 ml мляко).
•    Имуноглобулини (антитела) – широкоспектърни антитела, защитаващи организма от бактерии, гъбички, плесени, вируси и алергии, и притежаващи противовъзпалителни свойства. Съществуват пет групи имуногобулини: IgA, IgD, IgE, IgG, IgM. Коластрата от крави съдържа всичките пет вида. При това докато IgG в човешката коластра е само 2%, в кравешката той е от 8 до 25%.
•    Антитела – срещу около двадесет болестотворни микроби, в това число Rotavirus, Helicobacter pylori, Cryptosporidium, Salmonella, Candida, Streptococcus, Staphylococcus и E. coli.
•    Витамини и минерали: в коластрата те са естествено балансирани и в голямо количество.
•    Цитокини – подсилват имунната система като регулират силата и продължителността на имунната реакция. Имат значение за предаването на информация от една имунна клетка на друга, увеличават активността на Т-лимфоцитите, стимулират производството на имуноглобулини, облекчават болката, имат противовъзпалително и противотуморно действие. Олигозахариди и гликоконюганти – не позволяват на вредните микроби да проникват в стомашните стени.
•    Полипептид, богат на пролин (PRP) – регулира функциите на тимусната жлеза (много важна за имунитета). PRP стимулира имунитета, но също може да балансира прекалено силната имунна реакция при автоимунните болести.
•    Гликопротеини (протеаза и трипсинови инхибитори): Предпазват имунните и растежни фактори на коластрата от храносмилателните сокове на стомаха и червата.
•    Лизозими: локални естествени антибиотици, които при контакт разрушават бактериите.
•    Растежни фактори: на практика те са идентични с човешките. Стимулират нормалния растеж, подпомагат регенерацията и ускоряват възстановяването на остарели или увредени мускули, кожа, кости, хрущяли и нерви. Регулират кръвната захар. Стимулират тялото да изгаря тлъстини вместо протеини по време на диети за отслабване и да изгражда крехка мускулна маса. Използват се и локално срещу изгаряния, за лекуване на рани и цикатрикси и в козметиката.
•    Фактор на растеж на епителната тъкан (ЕGF) – предпазва кожата и поддържа добрия й вид. Подпомага зарастването на язви и укрепва лигавиците на дихателната, храносмилателна и отделителна системи и така се бори с най-различни болести: язва, гастрит, колит, синдром на пропускливи черва, пиелонефрит, цистит, астма, синузит и др.
•    Инсулиноподобен фактор на растежа (IGF-1): съдържанието му в коластрата е много голямо. Той регулира холестерола и кръвната захар, участва в метаболизма на протеините, въглехидратите и мастите в организма, и помага за изграждане на качествена мускулатура и за възстановяването на ДНК и РНК. Всичко това го прави едно от най-мощните средства против остаряване.
•    Трансформиращи фактори на растежа (ТGF А & B): стимулират деленето на клетките в съединителната тъкан и подпомагат образуването на хрущяли и костно вещество. Затова са важни за излекуването на рани и счупвания на кости, както и при проблеми с чревните лигавици.
•    Тромбоцитен фактор на растежа (PDGF): помага за деленето на клетките на съединителната тъкан, гладката мускулатура и фибробластите. Вероятно е от значение за преживяването и регенерацията на нервните клетки.
•    Хормон на растежа (GН): има огромно значение за правилния растеж на децата, за достигането на максималния генетичен потенциал, за регенерацията на всички тъкани, за поддържането на младостта и красотата, и за забавянето на остаряването при по-възрастните хора.
•    За деца над 1 година – по 1-2 капсули дневно разтворени в течност или смесени с храна, които са с температура под телесната.
•    За възрастни и деца над 3 години – по 2 капсули сутрин, с чаша изворна или пречистена вода, 20 минути преди хранене.
Ако почувствате, че ви хваща хрема, усещате напрежение след физически натоварвания или водите нездравословен начин на живот, следва да увеличите дозата поне двойно.
Забележка: КолАктив – Коластра е храна и не може да се предозира. Въпреки това е по-добре да се избягва от хора с алергия към белтъка на кравето мляко.

Съдържание: 1 капсула съдържа: Коластра на прах – 400 мг, обвивка на капсулата: чист желатин – 100 мг.
Продуктът е одобрен и произведен от коластрата на здрави, млечни, пасбищни крави. Не съдържа пестициди, хормони, антибиотици, нито вируса „луда крава“. Не съдържа ГМО.
Опаковка: 120 капсули (60 дневни дози).
Страна на произход: Великобритания

Име и фамилия *

Вашият Email *

Телефон*

Адрес:*

Изберете категория *

Изберете продукт : *

Брой *

(При различен брой от множество продукти - Моля изпишете съответните продукти и бр. продукти от всеки в полето "Съобщение".)

Съобщение

Всички полета отбелязани с * са задължителни

Въведете кода от картинката

За да ползвате CAPTCHA вие трябва да инсталирате Really Simple CAPTCHA разширението.

Общо
product image
Обща оценка
5 based on 2 votes
Търговска марка
Аквасорс
Продукт
Коластра

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker