Суперхрани

Хималайска кристална сол – полезната алтернатива

хималайската кристална сол

Последствията от трапезната сол

Поради неестествената и инертна структура на трапезната сол, организмът се стреми да я изхвърли. В резултат на това се получава киселинен оток или с други думи – натрупване на излишни течности в тъканите. Организмът използва 23 пъти клетъчната си течност, за да изхвърли само 1 грам натриев хлорид (готварската сол). Когато той не може да се справи с излишното количество натриев хлорид, се опитва да капсулова тези неестествени и киселинни елементи далеч от жизненоважните органи под формата на пикочна киселина и целулит. Пикочната киселина се свързва с още натриев хлорид, след което кристализира. В последствие тези кристали се натрупват около костите и ставите. Обикновено това е основната причина за появата на ревматизъм, артрит, подагра и камъни в жлъчката или бъбреците. Тези натрупвания след време започват да тровят организма, тъй като не могат да бъдат изхвърлени.

Солен разтвор (sole): основа на живота

Животът е започнал в океана. Този разтвор на сол и вода, известен като солен разтвор, съдържа основните елементи и енергията, необходими за създаването на живота. Амниотичната течност в женската утроба, в която се развива фетуса е еднопроцентов солен разтвор (1 част сол към 100 части вода). Древните келти вярвали, че душата идва от океана и са създадени в соления разтвор, където са направили директна връзка между солен разтвор и душа (на английски – sole и soul).

Хималайската кристална сол е създадена преди 250 милиона години чрез огромни геоложки сили, разразили се в Хималаите. Всички естествено съществуващи 84 минерала и микроелемента са налични в съвършената биохимическа структура, което позволява лесното им усвояване от клетките, както и запазването на първоначалното въздействие на честотите и вибрациите, съхранявайки цялата енергия.

Други каменни соли не притежават тази древна и първична кристална структура, поради което не могат да обединят елементите в структурата си, нито пък да ги доставят до клетките на организма. Кристалът е събрал и йонизирал тези ценни минерали и микроелементи в следствие на огромното геоложко напрежение. Йонизирането на минералите и микроелементите е необходимо, за да преминат през клетъчната стена. Ако минералите не се абсорбират от клетъчната стена, то тогава те стават безполезни. Следователно, Хималайската кристална сол в натуралното си органично и йонно състояние, заедно с естествената симбиоза на всички съдържащи се в нея елементи, е изключително точно балансирана и бионалична.

Хималайска сол
Хималайска сол
Силата на водата

Водата притежава определена честота, енергия и следователно информация, която може да ни бъде предадена. Когато две хармонични честоти притежават резонансен ефект, тогава те създават ред в структурата на молекулите, което от своя страна води до лечебен ефект. Кварцовите кристали резонират с Вселената, при което се създава резонансен ефект във водата. Ако водата има дисонанс (когато две честоти не са в хармония), тя създава хаос и може да действа разрушително. Човешкия организъм е чувствителен към хармоничния резонанс. Заредената с енергия резонансна вода може да има силен лечебен ефект и да подпомогне тялото да се излекува.

Клетките остаряват много по-бързо и загиват когато се дехидратират, поради което е жизнено важно да се приема достатъчно количество вода. Изберете вода, която има по-малко минерали или добавки, защото само тя може да се усвоява и да изчиства организма от токсините. Кафето, чаят, алкохолните и газирани напитки не могат да поглъщат токсините, поради което са безполезни. Животът зависи от резонансната вода като носител на енергия и информация. Затова пийте поне по 2 литра вода дневно.

Основните елементи на живота

Основните съставни части на човешкото тяло са водата и солта. С изключение на инертните газове, всички природни елементи от периодичната таблица могат да се открият в хималайската кристална сол. Следователно, натуралната кристална сол съдържа всички минерали и микроелементи, които се намират в човешкото тяло. Въпреки, че солта не съдържа витамини и протеини, в комбинация с водата, кристалната сол и светлината създават сложни и геометрично структурирани верижни връзки, които са химически идентични с тези на витамините и протеините. Точно това прави соленият разтвор толкова мощен животворец.

Хималайска кристална сол – бялото злато на света

 • С най-богатото съдържание в света на основните 84 минерала, от които организма се нуждае
 • Употребява се за подмладяващи вани, лечение на кожни проблеми, терапии чрез пиене или за готвене
 • Чиста, незамърсена и без добавки
 • Хималайската кристална сол е средство за съхранение на слънчевата енергия и йонизираните минерали, готови да бъдат освободени чрез добавяне на вода
 • Изкопана и измита на ръка и изсушена на слънце
 • 100% чиста хималайска кристална сол, не е рафинирана

 

Солта – лечител

Алхимиците смятат солта за петия елемент, тай като качествата й единствено приличат на земните. С индустриализацията прекъснахме връзката си с природата и загубихме контакта с вибрационните ефекти на океана. Завръщането към холистичните методи е едно приветствано връщане към естественото състояние и необходимите за възстановяването честоти. Натуралната кристална сол има много лечебни ефекти и може да бъде използвана за поддържане на кожата, за инхалации, за възстановяване на баланса на негативните и позитивни йони, за неутрализиране на електронния смог и множество други индикатори.

Хората, страдащи от високо кръвно налягане неизбежно се опитват да избягват обикновената трапезна сол, но кристалната сол доказано понижава кръвното налягане до 15 минути. Соленият разтвор не е лекарство за високо кръвно налягане, а по-скоро има способността да го регулира. Проучвания, проведени в САЩ, сочат, че хората със слаба концентрация на кристална сол в организма си са 4 пъти по-склонни към сърдечни заболявания.

Соленият разтвор подпомага изхвърлянето на тежките метали (живак, олово, арсен и калциране), като ги разгражда на молекулярно ниво. За да може организмът да се освобождава от токсините, високата киселинност и другите отпадни вещества, те първо трябва да бъдат метаболизирани, а соленият разтвор е най-полезен точно за това.

Ползите от приемането на солен разтвор

 • Соленият разтвор осигурява на организма природна енергия, съхранена в кристалите, която организмът може да задържи до 24 часа.
 • Соленият разтвор може да неутрализира дисбалансираното pH, което е причина за различни симптоми като умора, отпадналост и проблеми с кръвообращението.
 • Соленият разтвор може да помогне за разтварянето и отстраняването на замърсители и натрупани токсини, които водят до различни ревматоидни болки и калцирането на органи и мускули.
 • Соленият разтвор може да подпомогне неутрализирането на пристрастявания.
 • Соленият разтвор подпомага пречистването на организма, което води до по-здрава и красива кожа.
За да бъде ефикасно приемането на соления разтвор, той трябва да се приема ежедневно по една чаена лъжичка. И тъй като организмът се лекува ритмично, то редовното му приемане е препоръчително. Избягвайте преработената сол. Използвайте хималайска кристална сол за каляване на краката си. От биохимична гледна точка, стомахът и червата се стимулират за минути, което от своя страна стимулира храносмилането и обмяната на веществата.
Поставете няколко камъка от хималайската кристална сол в кана и добавете качествена изворна или филтрирана вода (в никакъв случай минерална!), докато се напълни. НЕ РАЗБЪРКВАЙТЕ! След около 24 часа вижте дали солта се е разтворила напълно. Ако – да, то добавете още няколко камъка и изчакайте още 24 часа. Когато водата повече не може да разтваря солта, каменните кристали ще останат неразтворени на дъното. На този етап разтворът става наситен на 26% и е готов за консумация. Изсипете една чаена лъжичка от 26%-ния разтвор в чаша вода и я изпийте преди закуска. Такава напитка може да се пие до 2 пъти на ден. По желание солето (1-2 чаени лъжички от 26%-ния разтвор) може да се добави в бутилка изворна или филтрирана вода, от която да се отпива по малко през деня, вместо да се пие наведнъж.
Когато тази праисторическа хималайска кристална сол се използва като сол за вана за детоксикация, представлява изключително ефикасен начин за хомеопатично поддържане на кожата и по естествен начин облекчава много кожни състояния. Разтворени във водата във ваната, солта и микроелементите се връщат към естественото си състояние от преди милиони години. Кожни състояния като акне, екзема, псориазис и обриви могат да се повлияят положително при използването на натурални продукти от сол за вана. Потапянето във вана с хималайска сол е добре познато и препоръчително за облекчаване на мускулни болки, умора, както и при ревматизъм и кожни заболявания.
Продуктът не съдържа ГМО.
Страна на произход: Великобритания. Солта е добита в Хималаите.

Цени:

Пакет с Фина Хималайска кристална сол – трапезна, за солница – 400 гр.
Подходяща за салати, готвене, вани.

Солница с Фина Хималайска кристална сол – трапезна – 200 гр.
Подходяща за салати, готвене, вани.

Пакет с Едра Хималайска кристална сол – 400 гр.
Подходяща за поставяне в мелничка за сол, салати, готвене, вани.

Пакет със Скалички Хималайска кристална сол – за енергийна напитка „Соле“, на малки скалички (кристали) – 400 гр.

Чувалче с Хималайска кристална сол ЗА ВАНА – 1600 гр.

Име и фамилия *

Вашият Email *

Телефон*

Адрес:*

Изберете категория *

Изберете продукт : *

Брой *

(При различен брой от множество продукти - Моля изпишете съответните продукти и бр. продукти от всеки в полето "Съобщение".)

Съобщение

Всички полета отбелязани с * са задължителни

Въведете кода от картинката

За да ползвате CAPTCHA вие трябва да инсталирате Really Simple CAPTCHA разширението.

Общо
product image
Обща оценка
5 based on 1 votes
Търговска марка
Аквасорс
Продукт
Хималайска кристална сол

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker